Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

Yazar

Tek aday

O, cumhurbaşkanı adayları içersinde tek aday. Şartlar ve siyasi iklim içinde milletin de desteği ile kendini yoğurarak tek adaylığını yarattı. Siyaset sahnesine lider olarak çıkışı, Türk siyasetinin olağan paradigmasında olağanüstü değişiklikler meydana getirdi. Millet, git gide kaderini onunla birleştirdikçe, Türkiyeli medya da onun tek adaylığını tescilledi, ona ambargo uygulayarak!

***

Mütareke medyası ile yarışmaya aday bir medya düzeni, ona ambargo uygulamasın da ne yapsın? İktidarı ve muhalefeti ile dizayn edilmiş siyasetin sistem ayarlarını bozdu zira. Tahterevalli siyaseti, onun yüzünden beka sorunu yaşıyor bir süredir. Bu sebeptendir belki, Türkiyeli medyanın neredeyse iktidar ve adayı kadar muhalefetin ana mecrasına oturtulmuş yapısının adayına da yer vermesi. İnsanların hakikatla bağını kesenler, tek adayın da milletle bağını kesmeye çalışıyorlar, bu şekilde. Sizin anlayacağınız, sadece milletin kaderini birleştirdiği tek aday değil, iktidarın ve medyasının da yegane adayı  O; kendilerine zora sokan, siyaset sahnesinden uzaklarda olması gereken!

***

Engelleri aşa aşa, oyunları boza boza gelen tek aday kim mi? Siyaset sahnesinin dışına itilmeye çalışıldıkça, milletin siyaset sahnesinde tuttuğu tek aday kim mi? Onbinlerle mitingler yaptığı esnada medyanın kendisine karşı üç maymunu oynadığı tek aday kimse, bahsettiğim tek aday da odur. O tek aday, tek adamlık rejimine giden yolda yenilmesi gerekendir. Tek adamlık rejiminde felçli hale gelmek istemeyen toplumun, doktor gördüğü tek aday odur. Çünkü sadece herhangi bir partinin tabanının arzuladığı aday değil, milletin arzusu ile önce partisini kurup, sonra adaylığını ilan etmiştir.

***

Tek başına iktidara gelenlerin, iktidarda kalmak için tek başına seçime girme riskini göze alamamasının sebebi de tek; Meral Akşener.  Emin olun, toplum Meral Akşener’e uygulanan ambargoya misilleme yaparcasına, gündeminde Meral Akşener’i ilk sırada tutuyor. Meral Akşener’in toplumdan saklanmaya çalışılmasına, Meral Akşener’i bir şekilde takip ederek, Türkiyeli medya ve arkasındaki siyasi iradeyi sobeliyor.

***

Meral Akşener, adaylar içersindeki tek adaydır. Ondan başka aday yoktur ki, umut kavramının karşılığı olmaya başarabilmiş. Diğer adaylarından farkı, insanların siyasi aidiyet duygusunu bir tarafa bırakarak desteğini almış olmasıdır. Medyada yer verilmeyip, aynı medyanın ekranlarında algı seferlerinde en önemli konuma da O sahip. Öyle ki, medya ile millet arasında Meral Akşener savaşı yaşanıyor. Medya Akşener’i milletten kaçırmaya çalıştıkça, millet Akşener’i daha da sahipleniyor. Yok sayılamaz bir sessiz çoğunluk ise, bu sahiplenmenin en dikkat çekici tarafı. Meral Akşener’den yana açıkça taraf olanların itici gücü, moral kaynağı bu sessiz çoğunluk.

***

Medyanın yansıtmaya çalıştığının aksine, cumhurbaşkanlığı yarışı, ana hatlarıyla Erdoğan ve Akşener arasındaki bir rekabet olarak geçiyor. Türk siyasi tarihi, toplumsal destek gördüğü halde, yokmuş gibi yansıtılan bir başka lidere şahit olmadı. Zıt seçmen kitleleri Meral Akşener etrafında kenetleniyor. Meral Akşener’i yoğun medya ambargosuna rağmen Erdoğan’ın karşısında sönükleştirilememesi de bundan kaynaklanıyor. Medya, AKP’li yıllar içersinde ilk defa bu kadar siyaseti dizayn etmede, kitleleri yönlendirmede zorlanıyor. Bugün Erdoğan’ın ilk turda cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine AKP’liler bile ikna olmuşsa, bu Meral Akşener’in varlığındandır. Sahi, ya Meral Akşener olmasaydı? Bu sorudan bir yazı çıkar bence...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları