Tarlada kilosu 25 lira ‘Çiftçiler toplarken bayram ediyor’ Tadı damakta kalıyor

Tarlada kilosu 25 lira ‘Çiftçiler toplarken bayram ediyor’ Tadı damakta kalıyor
Çiftçiler tadı damakta meyvenin hasadına başladı. Çiftçilerin elle topladığı ürünün kilosu tarladan 25 liradan çıkıyor.

Sıcak havaların yaklaşmasıyla birlikte hasat dönemi tekrar başladı. Üreticiler mahsullerini toplarken ürünlerini bir yandan da tezgahlara göndermeye başladı.

Bu yılın karpuz hasat dönemi de başladı. Sıcak havalar sebebiyle karpuzda hasat bu yıl erken başlarken çiftçi de ilk mahsul için çalışmalarına devam ediyor.

aw178155-04.jpg

İRAN KARPUZUNA RAKİP

Antalya Serik Dikmen Mahallesinde yetiştirilen karpuz bu yıl verimliliği ile İran karpuzuna adeta rakip olduğunu gösterdi.

Ocak ayında ekimi yapılan yerli karpuzların aroması ve tadıyla İran karpuzuna karşı rekabet edebileceğini aktaran tüccar Kasım Yaşar, paralarının dışarıya gitmemesi için yerli üreticilerin bu ürünü yetiştirdiğini söyledi.

aw178155-02.jpg

KİLOSU 25 LİRA

Hasadı yapılan karpuzları Ankara'ya göndereceklerini ifade eden Kasım Yaşar, iç piyasada her yere hizmet verdiklerini, karpuzların aromasının çok güzel olduğunu vurguladı. Vatandaşın, İran karpuzu yerine yerli malı olan karpuzları tercih etmesi gerektiğini belirten Tüccar Yaşar, Türkiye'nin malının kendine yeteceğini ifade etti.

aw178155-01.jpg

İlk hasat ile beraber karpuzun seradan çıkış fiyatı da netleşti. Karpuzun kilosu 23 ile 25 TL arasında değişiyor. Fiyatları aktaran Kasım Yaşar, “İlk hasatımızda 1 dönümde ortalama yaklaşık 4 ton kırım yapacağız. Haftaya yine bu şekilde hasada devam edeceğiz. Burası yaklaşık 6 dönüm bir sera. Üreticimiz Ocak ayında üretime başlamış ve yaklaşık 3 ay sonra da hasada başlandı" ifadelerini kullandı.

aw178155-07.jpg

aw178155-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.