Taraflar bugün karşı karşıya geliyor 'Asgari ücret komisyonunda 3 farklı senaryo masada'

Taraflar bugün karşı karşıya geliyor 'Asgari ücret komisyonunda 3 farklı senaryo masada'
Asgari ücreti belirleme süreci bugün başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesi hakkında kulislerde konuşulan üç farklı senaryonun masada olduğu biliniyor.

VİDEO:İHA

Yeni asgari ücretin belirleneceği görüşmeler bugün başladı. İşverenler, çalışanlar ve hükümetten bazı isimlerin de bulunacağı görüşmelerde beklentiler yüksek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dört toplantının ardından belirlenecek olan yeni asgari ücret, elde ettiğimiz bilgilere göre üç farklı senaryo üzerinden belirlenecek.

Kulislerde dolanan ilk senaryoya göre, asgari ücrete yüzde 40-45 aralığında artışla 16 bin TL civarına bir rakam belirlenmesi olası görülüyor.

Elde ettiğimiz bilgilerde ikinci senaryoya göre, 16,500 TL'nin üzerine ilaveler yapılarak, asgari ücretin, 17bin TL ile 18bin TL arasına çıkması da konuşulanlar arasında. Bu senaryo gerçekleşirse aynı zamanda enflasyon ile uyumlu bir ücretlendirme olmuş olacak.

Senaryo 3: Net Ücretin 17,500-18,000 TL Arasına Çıkarılması ve Kamu Desteğinin Artırılması

Üçüncü ve konuşulan son senaryoya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarındaki toplu sözleşmeyle gelecek olan artışlar ve enflasyon artışları dikkate alınarak net asgari ücretin yüzde 53,5-58 arasında artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.