Tapuda bu ibare varsa eviniz yıkılabilir!

Tapuda bu ibare varsa eviniz yıkılabilir!
Ev almak isteyen pek çok kişi tapuda yazan ibarelere dikkat etmezken tapuda aslında yazan ibareler çok büyük öneme sahiptir.

Son dönemde yükselen konut fiyatları nedeni ile vatandaşlar yeni emlak yatırımları yapmayı tercih ederken ev alacaklara çok kritik uyarılar peş peşe yapıldı. Tapusu olanlara yönelik olarak yapılan uyarılar aynı zamanda yeni ev almak isteyen kişiler için de geçerli olacak. Tapuyu detaylı incelemezseniz satın aldığınız evi kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz ayrıca ipotekli tapuda haciz işlemi nedeni ile parası ödenen eviniz elden gidebilir.

TAPUSU OLANLARA KRİTİK UYARI

İskanı olmayan evlerde yaşanan sorunlar her geçen gün artarken Kahramanmaraş depremi sonrasında imar barışı ihtimalleri sona ererken iskansız evde oturanlara yönelik uyarılar peş peşe yapıldı. Tapuda yer alan ibareler büyük önem taşırken aslında bir evin iskanı olup olmadığı tapudan anlaşılabilmektedir.

Tapunun üzerinde yer alan kat mülkiyeti ve kat irtifakı bölümü tapunun iskanı olup olmadığı ifade etmektedir. Kat mülkiyeti tapunun iskanı olduğunu göstermekte olup kat irtifakı işareti ise iskansız daireler için kullanılmaktadır.

tapu-iskan.jpg

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı avukat Ali Güvenç Kiraz yaptığı açıklamasında "Ev almak isteyen vatandaşlarımıza en önemli uyarım; bitmiş, iskânı alınmış taşınmazı tercih etmeleridir. Çünkü iskânı alınmış taşınmazın niteliği belirlenmiştir. Kaçağı, imara aykırılığı olmayan taşınmaz demektir" diyerek imar aykırılığı durumuna göre evin yıkılabileceğini bile ifade etti.

"EVİ KAYBETME RİSKİ"

Kiraz yapmış olduğu açıklamasında "Evin tapu kaydını ve imar durumunu mutlaka detaylı inceleyin. Eğer tapu kaydı üzerinde haciz ve ipotek varken bu kaydı bilerek taşınmazı satın alırsanız, tapu devri sonrasında bu ipotek ve hacizlerden siz sorumlu olursunuz. Satın aldığınız evi kaybetme riski ile karşı karşıya kalırsınız" diyerek ipotekli tapuda haciz işlemi nedeni ile parası ödenen evin elden gidebileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.