Taksilerle ilgili flaş karar 'Ekmeğimizin bölünmesine karşı çıkacağız'

Taksilerle ilgili flaş karar 'Ekmeğimizin bölünmesine karşı çıkacağız'
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir’de taksi ücretleriyle ilgili alınan yeni kararı paylaştı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir genelinde taksi ücretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Anık, asgari ücret ve akaryakıta uygulanan zammı dile getirerek ulaşıma gelen fiyat artışlarından bahsetti. İstanbul ve diğer illere gelen zamma değinen Başkan Anık İzmir için ise şuan için böyle bir düşünce içinde olmadıklarını belirtti.

Yeni yıl itibariyle yeni düzenlemeyle beraber tescil edilen araçlarda karekodlu plaka zorunluluğu geldiğini belirten Başkan Anık, tüm plakalara numara verildiğini söyleyerek, "trafik polisi gelip aracınızın karekodunun fotoğrafını çektiği zaman; arabanın kime ait olduğunu, ne olduğunu, modelini, hepsini öğreniyor." dedi.

aw118178-01.jpg

Sözlerine devam eden Anık, “Bu çalışmalar ikiz plakanın önüne geçecektir. Hem ticaride, hem de özelde, yani siz eğer bir araba aldınız, bir iş yapıyorsunuz, bir tane daha alayım ben ona da aynı plakayı takayım da diyebilirsiniz. Bunlar ticari araçlarda oluyor, büyükşehirlerde oluyor, bunları da görüyoruz. Bunun da hepsinin önüne geçecek bu çalışma, ayrıca karekod silinemez, kazınamaz” ifadelerinde bulundu.

“EKMEĞİMİZİN BÖLÜNMESİNE KARŞI ÇIKACAĞIZ”

Korsan taşımacılıkla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Anık, “Son günlerde özellikle İzmir'de ve büyükşehirlerde bu korsan taşımacılık çok ayyuka çıkmıştı. Bununla ilgili olarak biz de bir çalışma yapıyoruz. Bir yasal düzenleme yapılıyor." ifadelerinde bulundu.

Başkan Anık, Tabii ki bu durum çok mücadele istiyor. Bunlara binip yolculuk yapmak da çok sıkıntılı. Şu an trafik polisi bu tür aracı durdurduğu zaman içindeki yolcuya ceza yazılıyor. Hem de binmek de riskli. Bununla ilgili biz bir çalışma yapıyoruz. Sıkıntımızı Valimize bildireceğiz. Ekmeğimizin bölünmesine karşı çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.