Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Süreç

Sergen Yalçın, Önder Karaveli, Valerien İsmael....

Beşiktaş''ın kadro yapılanması, sistem üzerine geçen sürecinin maddi ve manevi yorgunluğu ardından her teknik direktör dönemininde ismi geçen, istenilen Şenol Güneş''li dönemlere geçiş yapan Beşiktaş...

Ümraniyespor galibiyeti, Galatasaray derbisinde silik oyun ve Serik Belediyespor kupa maçının moral maçı ile Dünya Kupası arasına girmeden 13.11.2022 Pazar günü evinde oynayacağı Antalyaspor maçı.

Dünya Kupası arasına girerken Şenol Güneş''i bekleyen önemli sıkıntılar var ve zaten bu sıkıntıları üç aşağı, beş yukarı bilerek gelen bir Şenol Güneş. Beşiktaş kadrosuna baktığımızda evet önemli ayaklar var ama bu ayaklar teknik direktör ismine ve sistemine göre sahada farklılık gösterebilecek isimler. Valerien İsmael döneminde önemli olabilecek isim iken Şenol Güneş döneminde arka planda kalacak isimler.

Beşiktaş''ı ve Şenol Güneş''i ara dönemde bekleyen sürece "birbirini daha yakından tanıma" süreci diyebiliriz.

Oyuncularıyla yoğun mesai dönemi yaşayacak olan Şenol Güneş, bu süreç içinde öncelikli mental bir tedavi uygulaması gerekiyor. Teknik, taktik bölümleri sahada görülecek işler bir diğer sorun ise bugün Beşiktaş''ın yaşadığı sakatlıkların ana sebeblerini çözmek olmalı.

Bu kadar sakatlıkların ana kaynağı nedir?

Aşırı yükenme, ağır antrenman temposu...

Şenol Güneş ve ekibi bu ara süreci istediği gibi tamamlar ve ara transfer dönemine kadar Beşiktaş''ı şampiyonluk yarışı içinde tutmaya devam ederse bu sezonun adı "kayıp sezon" olarak yaşanmaz ve önümüzdeki sezonlardaki yapılanma adına çokça maddi kayıp yaşanmaması anlamına da gelir diğer yandan.

Ekonomik anlamda zaten çıkmazda bulunan tüm kulüpler gibi Beşiktaş''ta bu işler çok önemli.

Bundan sonraki süreçte atılacak kadro yapılanmasını artık kişiler değil uygulanması düşünülen ve devamlılığı olması gereken sistemler üzerinden yapmalı.

Bugüne kadarki yanlış anlayış ve uygulayışların faturası hep ağır oldu ve Beşiktaş ekonomik ve manevi anlamda hak etmediği seviyeler yaşadı ve artık bundan sonrası için bunu kimsenin bu güzide kulübe yaşatmaya hakkı yok.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları