Süper Lig günlüğü

Trendyol Süper Lig’de 21 hafta karşılaşmaları ilginç sonuçlarla tamamlandı. Beşiktaş deplasmanda Pendikspor’a 4-0 kaybetti. Fenerbahçe kendi sahasında Samsunspor’la 1-1 kalarak 2 puan kaybetti. 21 haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor’u 5-1 gibi çok net skorla devirerek zirve yarışında Fenerbahçe ile aynı puana yükseldi. Süper lig çok ilginç bir hâl aldı. Zirvede Fenerbahçe ve Galatasaray aynı puanda, alt sıralarda ise İstanbulspor’un düşmesi hemen hemen kesinleşti gibi ama ligde tutunmak için müthiş bir mücadele var. Alt sıralardaki takımların puan durumları birbirleriyle aynı veya çok yakın.

Bu haftanın sürpriz sonucunu Pendikspor elde etti. Kendi sahasında son haftaların çıkıştaki ekibi Beşiktaş’ı farklı yenerek ligde tutunmak için çok önemli 3 puan elde etti. Beşiktaş maçını izlerken bazı oyuncuların siyah-beyazlı formayı hak etmediklerini gördük. Bırakın Süper Lig takımlarını 2 Lig’de zor forma giyerler. Bu kadar amatörce, bu kadar basit hatalar yapılmaz be kardeşim. Sırtına geçirdiğiniz formanın ağırlığını ve değeri bileceksiniz, oyuncular gelir gider, baki kalan Beşiktaş’tır. Hasan Arat ve yönetim Afrikalı oyuncular konusunda çok hızlı hareket ettiler ve sorunların bir kısmını çözdüler ama kalitesiz yerli oyuncular ve yapılacak yeni transferler konusunda çok geç kalıyorlar. Bu oyuncu kadrosu bu ligi kaldıracak, takımı ileri taşıyacak kalitede değil. Özellikle yerli oyuncularının kalitesi Süper Lig kalitesinin altında.

Lider Fenerbahçe kendi sahasında çok üstün oynamasına rağmen 2 puan bıraktı. Edin Dzeko karşılaşmada yakaladığı net pozisyonları cömertçe harcamasaydı sonuç çok farklı olurdu. Futbolun güzel tarafı da bu işte. Samsunspor’un kazandığı 1 puanda kaleci Okan Kocuk’un payı çok fazla. Kaç tane net pozisyon kurtardığını ben sayamadım. Çok iyi maç çıkardı.

Zirve yarışında Galatasaray çok önemli bir galibiyet aldı. Trabzonspor’da önemli eksikler olmasına rağmen zor bir deplasmanda farklı kazanmak önemliydi. Galatasaray camiasında son haftalarda basına yansıyan sıkıntıların olduğu ortaya çıkmıştı. Bu galibiyet camiaya büyük moral oldu. Sezon başından beri eleştirilen Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha 2 şer golle yıldızlaştı. Özellikle Kerem spor medyası ve taraftarlar tarafından çok eleştiriliyordu. Onun için de moral olur attığı goller. Takım olarak iyi oyun ortaya koyan, çok iyi mücadele eden, saha içinde yardımlaşan 3 puanı sonuna kadar hak eden taraf istediğini almış oldu. Bakalım önümüzdeki haftalarda Süper Lig’de neler olacak hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları