Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

STAR WARS

Sizler de bir Star Wars hayranı iseniz Güç kelimesinin "Aydınlık Taraf, Karanlık Taraf, Birleştirici Güç ve Yaşam Güç'ü" olarak dörde bölündüğünü iyi bilirsiniz.

İlk iki açıdan Güç, çeşitli sebeplerden ahlaki alan ile ilgilidir. Aydınlık tarafın Güç'ü yüzeysel olarak iyilik yapmak, iyi olmak ve şifa dağıtmaktır ancak karanlık tarafın Güç'ünün özelliğini sıralarsak korku, kin, saldırı ve kötü niyettir.

Sonraki iki açıdan açıklama Jedi felsefesi için önemlidir. Birleştirici Güç, uzay ve zamanın birbirine girerek bütünlük arz ettiğini anlatır. Yaşam Güç'ü ise yaşam ve yaşam enerjisi ile alakalıdır. Bazı Jedi'lar, "Güç, yaşamdır; yaşam ise güç." der. Sith'ler içinse güç karanlık tarafın tanrısıdır.

Güç'ün tek bir kuralı vardır:

Duygu yoktur, huzur vardır

Cehalet yoktur, bilgi vardır

Hırs yoktur, sükûnet vardır

Ölüm yoktur, güç vardır...

23 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş eski başkanı Sayın Fikret Orman TRT Spor'da Ersin Düzen'in konuğu olduğunda (O zaman da yazmıştık, bir kere daha tekrarlayalım keşke konuşacağı yer Beşiktaş Divan Toplantısı olsaydı diye. Fikret Orman orada da gelip konuşacağım demişti, tabii gelmedi. Açıkçası hafızası kuvvetli olan Beşiktaşlılar, Sayın Fikret Orman'ın bu tip geleceğim diyerek gelmediği zamanları iyi hatırlar. Ne diyelim? En iyisinden belki de önemli bir işi çıkmıştır, gelememiştir.)

Fikret Orman belki de konuşmasının içinde gelecek adına sarsıntılı günlerin fitilini "Güçlü Başkan" cümlesi ile ateşlemişti.

15 Şubat 2020 tarihinde Beşiktaş Divan Toplantısında ise Sayın Ahmet Nur Çebi'nin, Fikret Orman'ın bu söylemine nasıl cevap vereceği ya da cevap vermeyeceğimi merak ediliyordu.

Sayın Ahmet Nur Çebi;

* Transfer cambazı dediğin adamı, Futbol A.Ş.'de yönetici yapmamışsın.

* Ben gelmişim, para verecekmişim. Ali Koç vermiş, Ali Koç rakip takımın başkanı ne işin var, senin onunla. Senin konun benle, yani ben Ali Koç değilim, beni ezmeye mi çalışıyorsun.

* Ali Koç para verirken, sen de burada başkandın, neden vermedin?

* Yani sen parayı harcayacaksın, vatandaş gelip senin borçlarını ödeyecek.

* Ayıptır. Bir sus artık!

* Bir başını öne eğ, ettik bir halt de, hep beraber saralım seni de kucaklayalım.

Sözleriyle yüksek tonda cevabını vermiştir. Sayın Ahmet Nur Çebi'nin sertlik dozajı yüksek bu cevabının ardından, Beşiktaş'ı gelecekte, yüksek tonda konuşmalar beklemektedir.

Sayın Ahmet Nur Çebi'nin empati yaparak, bu tonda cevap vermesini normal olarak karşılayabiliriz ama keşke Beşiktaş başkanı olarak bu tür cevap vermek yerine geçmiş dönemin hesabını ortaya dökerek, biz bunları Beşiktaş adına halletmeye geldik, Beşiktaş'ın geleceğini aydınlatmaya çalışıyoruz tonunda konuşsaydı daha bi'şık olurdu.

Bu konuşma tarzı Beşiktaş'ı gelecek günler adına daha sıkıntılı zamanlara sürükler bir de Fikret Orman'ın hedefine varmasında etkin olur.

Sayın Ahmet Nur Çebi'nin yanında danışmanlığını yapan kimlerdir bilmiyorum ama onların da sayın başkanı bu konuda yönlendirirken, her şeyi en az üç, dört kere tartarak düşünmelerini tavsiye ediyorum.

Hz. Pir Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ne buyurmuş; "Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları