SSK ve Bağ Kur emeklisinin zammı belli oldu Erdoğan'dan iki kademeli zam açıklaması

SSK ve Bağ Kur emeklisinin zammı belli oldu Erdoğan'dan iki kademeli zam açıklaması
Milyonların beklediği Kabine Toplantısı 4 saatin ardından sona erdi. Erdoğan emeklilerin beklediği zam haberini verdi. SSK ve Bağ Kur emeklisinin beklediği gibi emekli zammı memur emeklilerindeki gibi yüzde 49.25 oranında olmadı, yüzde 42.6 oranında kaldı.

Erdoğan Bağ Kur ve SSK emeklilerine iki kademeli zam yapılacağını açıkladı.

Ocak ayında SSK ve Bağ Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılarak emekli zam oranı yüzde 42.6 oldu. Erdoğan'ın açıklamasına göre Temmuz ayında yapılacak ikinci bir artışla emeklilerin hepsi aynı oranda maaş artışına kavuşmuş olacak. Temmuz ayı ile birlikte memur emeklisi ile SSK ve Bağ Kur emeklisine yapılan zam oranı eşitlenmiş olacak.

Erdoğan'ın emekli zammı açıklaması ile en düşük emekli maaşı ise 10 bin lira oldu.

EMEKLİ YÜZDE 49.25 ZAM BEKLİYORDU

SSK ve Bağ Kur emeklilerinin zammının 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 37.56'da kalması toplumda tepkilere yol açmıştı. Zaten SSK ve Bağ Kur emeklilerinden fazla emekli maaşı alan memur emeklilerinin zam oranı yüzde 15'lik toplu sözleşme hakkı eklenince yüzde 49.25 olmuştu. Aradaki yüzde 12'lik farkın giderilmesi için hükümet bir çalışma yapmıştı. Toplumda da SSK ve Bağ Kur emeklilerine de yüzde 49.25 oranında zam yapılacağı beklentisi oluşmuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kabine Toplantısı'nda güvenlik ve ekonomi konuları masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından birer sunum yapıldı.

Erdoğan konuşmasına Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerleri anarak başladı.

Hain saldırıların ardından şehit ailelerinin bir kısmı ile telefonda görüştüklerini söyleyen Erdoğan kendilerine taziyelerini sunduklarında şehit ailelerinin gösterdiği metanet karşısında duygulanmamanın elde olmadığını söyledi. Erdoğan son terörist de yok edilinceye kadar bu bölgede operasyonlara devam edileceğini dile getirdi. Erdoğan yeni operasyonlarla sadece şehitlerin kanlarının karşılığının misli ile geri alınmayacağı, geleceğin de güvence altına alınacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.