Sputnik çalışanlarının grev günü

Sputnik çalışanlarının grev günü
TGS bünyesinde sendikalaşan ve ardından işerine son verilen Sputnik çalışanları bugün greve gidiyor.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Geçtiğimiz hafta Türkiye Gazeteciler Sendikası'de (TGS) örgütlenen Sputnik çalışanlarının işlerine son verilmişti. Sputnik, ile yapılan görüşmeler sonrasında 24 çalışan sendikalaştığı gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılanların arasında Sputnik Radyo'da Akşam Postası'nı hazırlayan ve sunan deneyimli gazeteci Atilla Güner'i de 'küçülüyoruz' denilerek işine son verilmişti.

Güner, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, sendikalaşan meslektaşlarına destek verdiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını ifade etmişti.

ekran-goruntusu-2023-08-17-085632.jpg

TGS'nin Twitter hesabından hem Türkçe hem de Rusça yapılan paylaşımda, toplu pazarlık sürecinin bilindiği üzere anlaşmazlıkla sonuçlandığı söylendi ve “Müzakere sürecinin tıkanması ve üyelerimizin kararı ile Sputnik Türkiye bürolarında greve çıkıyoruz” açıklamasına yer verildi.

“Sputnik'te greve başlıyoruz!“

ekran-goruntusu-2023-08-17-083611.jpg

TGS, sosyal medya hesabından, greve başladıklarını şu sözlerle duyurdu:

“Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasında süren toplu pazarlık süreci bilindiği üzere anlaşmazlıkla sonuçlandı. Ardından Sputnik işvereni 24 üyemizi, sendikalı oldukları için işten çıkardı. Müzakere sürecinin tıkanması ve üyelerimizin kararı ile Sputnik Türkiye bürolarında greve çıkıyoruz.

Ankara için yarın, 10.00’da Ankara’da Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. Koç Kuleleri A Blok önünde buluşacağız, grev pankartımızı asacağız.“

ekran-goruntusu-2023-08-17-083708.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.