Sosyal medya devi iflasın pençesinde

Sosyal medya devi iflasın pençesinde
Son dönemde sosyal medya platformları artarken bir şirketten kötü haber resmen geldi. Şirket çok yakında iflasını duyuracak.

Son dönemde sosyal medya platformları artarken bir şirketten kötü haber resmen geldi. Yeni Akit’in haberine göre şirket çok yakında iflasını duyuracak. Instagram ve Twitter arasındaki savaş devam ederken diğer tarafta işler yolunda gitmiyor. Instagram ve Twitter'a uzun süredir rakip olan Tumblr, eski günlerini çoktan geride bıraktı. Twitter gibi platformların yükselmesi ve Threads by Instagram gibi uygulamaların lansmanı ile Tumblr arka plana itildi.

PLATFORMUN ÖLÜMÜ ENGELLENEMEYECEK

Şirketin CEO'su Matt Mullenweg, şirketin her yıl 30 milyon dolar kaybettiğini söyledi. Tumblr CEO'su Matt Mullenweg bir röportajda platformun ölümünün engellenemeyeceğini itiraf etti. Sosyal medya araçlarından elde edilen gelirin yıllardır düştüğünü ve şirketin kazancından çok fazla para harcadığını ifade etti.

ŞİRKETİ İFLASA SÜRÜKLEDİ

Bu düşüşün birkaç nedeni var. Twitter gibi sosyal medya platformlarının son zamanlarda giderek yükselmesi, müstehcen içeriğe yönelik yasakları ve Tumblr'ın yeni kullanıcıları çekememesi gibi bir dizi faktör şirketi iflasa sürükledi. Yahoo'nun 2013 yılında 1.1 milyar dolara satın aldığı Tumblr, hedefinin oldukça gerisinde kaldı. 2019'da en iyi WordPress geliştiricisi Automattic tarafından sadece 3 milyon dolara satın alındı. Ancak şirket yeni kullanıcıları çekmekte zorlanıyor ve aynı zamanda da reklam gelirleri düşüyor.

MÜSTEHCEN İÇERİK YASAKLADI DÜŞÜŞE GEÇTİ

CEO Mullenweg konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yılda yaklaşık olarak kaybetmekteyiz. Satışları arttırmanın ve daha çok insanın Tumblr'ı kullanmasını sağlamanın bir yolunu bulmalıyız." Tumblr, 2018'de tüm müstehcen içeriği yasakladı ve bu alanda da trafikte önemli bir düşüş yaşadı. Şirket o zamandan itibaren bu kararından geri adım attı, ancak bunun gidişatı değiştirmeye yetip yetmeyeceği belli değil. Tumblr'ın popülaritesini tekrar kazanması beklenmiyor. Bu anlamda yakında resmi iflas duyurusu gelebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.