Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Sorunları çözmek

Bu kadar yazdık anlattık. Hayatımızdaki sorunları, durumları, olumsuz yaşadığımız herşeyin nasıl olduğunu ve nasıl bir sistem içine dahil olduğunu. Ancak tabiki anlatmak yetmiyor. Çözümü uygulamak da gerek. Bu şuna benziyor "Evet evimde çöpler var bunu tespit ettim. Ancak o çöpleri evden dışarı çıkarmazsam çöpler evimin içinde olmaya devam edecek ve hatta zamanla koku yapacak."

İşte yaşadığımız sorunlara sebep olan olayların durumların da kaynağını bulup kendimizden özgürleştirmek ve temizlemek de böyle bir şey. Yoksa sadece bilmek yetmiyor. Bazen karşımızdaki kişinin bir durumu için öneri ve tavsiyede bulunsak da bu yeterli olmuyor. Ancak nedense hep tavsiyelerin işe yarayacağını düşündük. Halbuki içimizde bu duruma sebep olan duygu, his gibi enerjiler varken, davranış stratejilerinin de işe yaramadığını çok net görebiliriz.

 

İÇİMİZDE NE İSE DIŞIMIZDA DA O OLUR

 

Yani sorunların çözümü için çareyi kendi içimizde aramaya başlayabiliriz. Peki bu nasıl olacak? Bununla ilgili çok yöntem var ancak hepsinin ortak amacı içimizdeki duygu yüklü enerjileri temizlemek. Bilimsel yöntemlerden EFT (Emotional Freedom Techniques -Duygusal Özgürlük Teknikleri)'yi size tavsiye edebilirim mesela.  EFT, bedenimizin bazı değişik noktalarına parmak uçlarıyla hafif vuruşlar yapmaktan ibarettir.  Bu vuruşların amacı, bedende belirli enerji meridyenlerinde ortaya çıkmış tıkanık olumsuz duyguları titreştirip bedenden boşalmasına zemin hazırlar. Ancak duyguları öncesinde zihinsel olarak titreştirip sonrasında da o noktalara vuruşlar yapmak birinci adım olmalıdır. Tıpkı soba borusunu  silkeleyip kurumları dökmeye çalışmak gibi. Burada da sorunları çözmek için yapılan vuruşlar, bu duyguların boşalımını tetiklemeye yardımcı olur. Böylelikle sorunun tanımlanması, sorunu sorun yapan bilinçaltı inançları ve duyguları, bu sorunları meydana getiren olayların tespiti, EFT çalışmasının iskeletini meydana getirir.

Herkes sorunlarının çözümü için hızlı ve pratik yollar arar. Bu anlamda siz okuyucularıma şöyle bir pratik yaptırabilirim.

Diyelim ki sizi olumsuz etkileyen bir durumun içindesiniz. Önce durumun tanımını yapın. -Nasıl hissediyorsun?

-"Kötü hissediyorum" dediniz cevap olarak da.

-Peki kötü hissederken hangi duygudasın?

-Üzgünüm.

-Bu üzgün olma duygusunu bedeninin neresinde hissediyorsun?

-Başımda.

O zaman hemen parmak uçlarınla önce başına vurarak "Başımdaki bu üzüntü" diye tekrar et ve sırayla iki kaşın üstüne, gözlerinin kenarlarına, gözlerinin alt kısmına, ağız ve burun arasına, çene üstüne, iki köprücük kemiğinin orta kısmına, Timus bezinin üstüne, koltuk altına, parmakların alt kısmına turlayarak bir iki vuruş yap.

Sonrasında tekrar baş kısmına dön ve şimdi "Bu duyguyu değiştirmeyi seçiyorum" de ve yine aynı noktalara tekrar hafif vuruşlarla turlamayı tamamla. Bu turlamayı üzüntü hissi gidinceye kadar yap. Şimdi burada yalnız önemli bir noktaya da değinmek istiyorum. EFT profesyonel bir seans şeklidir ve kişinin sorununa göre detaylı ve derin çalışmalar gerektirir. Sadece burada benim amacım pratik bir demo gibi kendi başınıza yapabileceğiniz kısa bir uygulamayı katkı olmak amacıyla paylaştım. Bu araçlar hayatlarımızı daha da kolaylaştırmak için mükemmel fırsatlardan biri. Çünkü sadece sorunu bilmek yetmiyor sorunun kaynağını bulup temizlemek ancak çözüme ulaştırırır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları