Son maaşını 91 bin bozuk parayla ödedi

Son maaşını 91 bin bozuk parayla ödedi
Bir oto tamircisi eski çalışanının 915 dolarlık maaşını 91.500 adet yağlı bozuk parayla ödedi. Çalışanının mesai ücretini de vermeyen patrona 40 bin dolar ceza kesildi.

ABD'de işçi patron tartışmasında ilginç bir olay yaşandı. Bir otomobil tamircisi eski çalışanına son maaşı olan 915 doları 91 bin 500 adet yağlı bozuk parayla ödeyince olanlar oldu. İşçilerin fazla mesai ücretlerini vermeyen oto tamircisine açılan davanın sonucu belli oldu.

IndependentTurkce’de yer alan habere göre; Georgia Kuzey Bölgesi Mahkemesi, 13 Haziran'da aldığı kararla Autoworks LLC sahibi Miles Walker'ın, eski çalışanı Andreas Flaten'e ve diğer 8 işçiye yaklaşık 40 bin dolar ödemesi gerektiğine karar verdi. ABD Çalışma Bakanlığı, müfettişlerin fazla mesai ihlali yaptığını ve eski çalışanına hakaret ettiğini belirlediği Walker ve dükkânına karşı Aralık 2021'de dava açmıştı.

ÜZERİNE KÜFÜRLÜ NOT BIRAKMIŞ

Bakanlık tamirhane sahibinin, Flaten'e ödemesi gereken 915 dolarlık son maaşını, kendisini polise şikayet etmesine kızıp 91 bin 500 adet 1 centlik metal parayla verdiğini ve Flaten'in evinin önüne döktüğü paraların üzerine küfürlü not bıraktığını bildirmişti. Bozuk paraların motor yağına batırıldığı da tespit etti.

Yetkililer tamirhane sahibinin bu hareketiyle, maaşını alamadığı için şikayetçi olan eski çalışanına misilleme yaptığının ve Federal İş Yasası'nı çiğnediğinin altını çizmişti.

Yargıç Timothy C. Batten Sr, Walker'ın işçilere ödenmemiş maaşlar için 19 bin 967 dolar, zarar için de 19 bin 697 dolar vermesini istedi. Walker'ın, Flaten hakkında oto tamircinin internet sitesinden ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımları da kaldırması gerektiğini belirtti.

sliouslhusi.jpg

Çalışma Bakanlığı bölge avukatı Tremelle Howard, kararın maaş adaletsizliği, korkutma ve misilleme konularında işverenlere "açık bir mesaj" olduğunu belirtti ve şu sözleri söyledi:

Çalışanlar işyerinde taciz ya da tehdit edilmekten korkmamalı.

Walker'ın avukatları Cade Parian ve Ryan Farmer ise "Bu davranış, Miles Walker'ın iş insanı karakterini göstermiyor. Walker bu sorunu geride bırakıp işine geri dönmeyi dört gözle bekliyor" açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.