Son dakika... Yeni müfredat için tarih belli oldu

Son dakika... Yeni müfredat için tarih belli oldu
Aylardır tartışılan yeni müfredat düzenlemesinde son düzlüğe gelindi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gerçekleştirilen çalışmayı yarın kamuoyuyla paylaşacağını bildirdi.

Müfredatı ve yeni eğitim yaklaşımlarını değerlendirirken, Çocuk Bayramı'nı tekrar kutlayarak başlayan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu özel günle ilgili düzenlediği etkinliklere vurgu yaptı.

Özellikle Birinci Meclis'te gerçekleştirilen temsili oturumların önemine dikkat çeken Tekin, 23 Nisan 1920'deki oturumun yeniden canlandırılmasının çocukların geçmişlerine, büyüklerine ve devletin kuruluş felsefesine sahip çıkma isteğini gösterdiğini, öğleden sonraki "23 Nisan 2071" adlı oturumun ise yaklaşık 50 yıl sonrasında çocukların geleceğe dair bakış açılarını yansıttığını ifade etti.

Çocukların seçtiği konu başlıklarının önemine değinen Tekin, Bakanlık olarak çocukların bu beklentilerini veya ilgi alanlarını dikkate almanın önemini vurguladı.

"Müfredatımız, çocuklarımıza gelecekte hayal ettikleri dünyayı kurabilme becerisi kazandırmalı." diyen Tekin, müfredat çalışmalarının bu yönde olduğunu belirtti.

"Müfredatın amacı artık sadece bilgiye erişmek değil, edinilen bilgiyi analiz edebilme becerisini geliştirmektir." şeklinde konuşan Tekin, yeni müfredatın adını "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak belirlediklerini açıkladı ve bu modelin uluslararası örneklerden yararlanarak özgün bir yaklaşım sunduğunu dile getirdi.

Tekin, müfredat hazırlık sürecine ilişkin detayları da paylaşarak, katılımcı bir yaklaşım benimsediklerini ve öğretmenlerin, akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini dikkate aldıklarını belirtti.

Yeni müfredatın kamuoyu değerlendirmesine açılacağını ve herkesin görüşlerini paylaşabileceği bir platform oluşturacaklarını vurgulayan Tekin, müfredatın kademeli olarak uygulanacağını ve öğretmenlere hizmet içi eğitimlerin başlayacağını söyledi.

Son olarak, müfredatın öğrencilere edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri bir yaklaşım sunması gerektiğini vurgulayan Tekin, yeni müfredatın öğrencilere bu yetenekleri kazandırabilecek bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.