Soğuk havalarda elbise seçimi

Eylül ayını geride bıraktık, Ekim ayında havalar iyice soğumaya başladı, arada bir sıcaklık olsa da dikkatli olmak gerekiyor. Sabahleyin işe giderken sıcak bir hava bizi karşılarken akşamleyin soğuduğunu görüyoruz. Ya da sabah soğuk ve yağmurlu bir havayla karşılaşırken akşamleyin eve giderken güneşli ve sıcak bir ortam oluşuyor. Büyüklerin bir sözü var "Havaya göre değil mevsime göre giyeceksin" diye. Bu kural çok önemli. Kışa yaklaştığımız bu günlerde yanımız da yedek bir giysi taşısak iyi olur.

Peki sonbahar aylarında giyim konusunda nelere dikkat edilmeli?

 

*

Elbise seçiminde vücut ısısını koruyan kumaşlar tercih edilmeli. Ne çok sıcak tutmalı ne de ani soğuyan havada insanı üşütmemelidir. Çünkü bu mevsimde yağmur, dolu hatta yurdumuzun bazı bölgelerinde Ekim ayında kar bile yağdığı oluyor. Ani baskına uğramamak için elbise doğa olaylarına karşı vücudu korumalı soğuğu dışarıda tutmalıdır. Soğukta hastalanmamak ve vücudumuzu sıcak tutmak için pamuklu elbiseler, yünlü kumaşlar veya yün karışımlı kumaşlar tercih edilmelidir. Elbise teri emmeli, hava almalıdır. Yağmur ve kar gibi etmenlerin içeriye geçmesini önlemelidir. Elbise vücuda tam oturmalıdır.

Kaban ve mont elbiselerin üstüne giyildiği için yumuşak ve tüylü, dış yüzeyi ise yağmur suyunun akıp gitmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Kumaş çeşitlerini seçmede, karışımlı kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar tercih edilmelidir.

*

Ayak sağlığı çok önemlidir. Çünkü vücudu taşıyor. Kışın kapalı ayakkabılar içerisinde havasız kaldığı için kuruyan ayakların kötü kokuları bırakın birçok hastalığa neden olduğunu uzmanlar belirtiyor. Gazetelerde okuyor televizyonlarda sağlık programlarında dinliyoruz. Ayakları besleyecek kremler kullanmak çok yararlı olur. Bunu da yine uzmanlara sormalı, tavsiye ettikleri krem kullanılmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları