Sofraların sinsi tehlikesi ölüm saçıyor 'Zararlarını duyunca mutfağa sokmayacaksınız'

Sofraların sinsi tehlikesi ölüm saçıyor 'Zararlarını duyunca mutfağa sokmayacaksınız'
Medical Park Ordu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, artçı inmelerle ilgili açıklamalar yaptı.


Tıbbi litaratürde artçı inmeler, birincil inme felcin ardından yaşanan, genellikle daha hafif belirtilerle karakterize olan ve tekrarlayan inme atakları olarak tanımlanmaktır.


“KONUŞMA ZORLUĞU VE GEÇİCİ GÖRME KAYBI GÖRÜLEBİLİR”
Artçı inmelerin belirtilerinin, birincil inmenin belirtileriyle benzer olabildiğini ifade eden Uzm. Dr. Emre Çevik, “Artçı inme belirtileri birincil inme belirtileri ile benzer olabilmekle birlikte daha hafif de olabilirler. Örneğin, hafif bir zayıflık, dengesizlik, konuşma zorluğu veya geçici görme problemleri gibi belirtiler olabilir. şeklinde konuştu.


Öte yandan inmeden korunma yöntemlerine ilişkin olarak sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenin önemine dikkat çeken Uzm. Dr. Emre Çevik, şu önerilerde bulundu:
"Düzenli doktor kontrolleri: Kan basıncı, kolesterol seviyeleri, kan şekeri düzeyleri gibi inme risk faktörlerini düzenli olarak kontrol ettirin. Bu kontroller, potansiyel sağlık sorunlarını erken tespit etmeye yardımcı olabilir.
Sağlıklı beslenme: Dengeli bir diyet benimseyin. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketin. Tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.