Sitelerde fahiş artış 'Aidatlara okkalı zam

Sitelerde fahiş artış 'Aidatlara okkalı zam
Yeni yılla birlikte ardı ardına gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Site ve apartman aidatlarına yüzde 220 zam yapıldı.

İstanbul'un Esenyurt semtinde bulunan bir siteye gelen aidatlar vatandaşı çileden çıkardı. Yeni yılın ardından peşi sıra gelen zamlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Şimdi de kira öder gibi aidat ödeme devri başladı. Yapılan artışa tepki gösteren site sakinleri, 12 ay içinde bin 39 liradan 3 bin 30 liraya çıkarıldığını ifade ettiler.

aw119735-04.jpgHayat pahalılığı ve enflasyon derken 2023 yılı zamların yılı olmuştu. Bunun akabinde 2024 yılında buna benzer geçeceği öngörülmeye başlandı.

İstanbul'da, bazı sitelerde aidatlara fahiş oranlarda zamlar yapıldığı belirtildi. Esenyurt'ta bulunan bir sitenin aidatına yaklaşık yüzde 220 oranında zam yapıldı.

aw119735-03.jpgSite sakini Niyazkılıç Niyaz, 12 ay içerisinde aralıklarla yapılan zamların son ocak zammı ile birlikte bin 39 liradan 3 bin 300 liraya çıktığını ifade etti.

Hukuksal olarak ise kat maliklerinin duruma itiraz etmeleri mümkün olduğunu belirten Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, aidatlarda fahiş bir artış yapılmasına karşın kat maliklerinin site toplantılarına katılmasını ve bu toplantılarda alınan kararları takip etmesi gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.