'Şişelere mandal' devri çoktan kapandı

Mevsim geçişlerinde evlerde yapılan en yorucu işlerden biri de yazlık ve kışlık giysilerin kaldırılmasıdır. Bunu yaparken giysilerin ve dolapların temiz olması, yeteri kadar depolama alanının bulunması önemlidir. Sonbahar geldiğinde bu işleri kolaylaştıracak yazlık giysileri kaldırmanızı kolaylaştıracak püf noktaları  gelin sizlerle birlikte paylaşalım:

Gardıroplarda yazlık kışlık değişim zamanı geldi de neredeyse geçiyor. Sonbaharın gelmesiyle ince hırkalar, su geçirmeyen ayakkabılar, yağmurluklar üzerilerimzde boy göstermeye başladı bile. Yazlık giysilerinizden yavaş yavaş vaz geçiyorsanız, evde çorap giymeye başladıysanız, pike örtmek yerine ince bir polar battaniyeyi tercih ediyorsanız, bazadaki hurçların içinden mevsimlik hırka ve uzun kollu ince kazak, gömlek ve içlikler çekmecelerden çıkıp, boy göstermeye başladıysa, artık gardırobunuzda değişiklik yapmanın vakti geldi demektir.

Peki bu işe nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Biz yine unutmuş olduğunuzu düşünerek, aşağıdaki kışa hazırlık önerilerimizi dikkate alıp, 'biran önce gardıroplardaki yazlık, kışlık değişimine başlayın' diyoruz.

Yaz mevsiminde gardırobunuzda giymediğiniz kıyafetler varsa en az beş dakika düşünün. Acaba o kıyafetleri bir daha giymek isteyecek misiniz? Önceki yıllarda da giymediğiniz oldu mu? O halde bu giysileri ihtiyaç sahibi kişilere vermeye ne dersiniz? Böylece hem dolaplarınızda ve bazanızda daha fazla yer kazanır, hem de ihtiyaç sahiplerini mutlu edersiniz. Unutmayın ki bu mutluluk size de yansıyacaktır. Öncelikle aralarında ihtiyaç sahiplerine vereceğiniz giysiler de olsa, tüm yazlık giysilerinizi yıkayın. Elden çıkaracağınız giysileri temiz bir şekilde poşetleyin. Ardından da çevrenizde ihtiyaç sahibi bildikleriniz varsa ona, yomsa da giysi kumbaralarına atın. Unutmayın ki artık "şişelere mandal!" devri çoktan kapandı. Artık elinizde kalan yazlık giysileri gardırop veya bazalara taksim edebilirsiniz. Yazlık giysileri kaldırırken işinizi kolaylaştıracak şunları da yapmayı unutmayın:

Havalar ısınmaya başladığında kaldırdığınız yazlık giysiler arasından hızlı bir seçim yapmak isteyeceksiniz. Bu durumları düşünerek ihtiyaç duyabileceğiniz giysileri kolay ulaşabileceğiniz yerlere kaldırın. Örnek vermek gerekirse; tişört, yazlık pantolon ve soket çoraplar elinizin altında bulunsun.

Sakın giysilerdeki lekeleri çıkarmadan kaldırmayın. Yoksa yaz geldiğinde tekrar çamaşır yıkamakla uğraşırsınız.

Eşyaların dolaplarda daha az yer kaplaması önemlidir. Özellikle serin havalarda giydiğiniz hırkaları ve tişörtleri vakumlu hurçlarla baza altlarına kaldırın.

Yazlıkları hurçlara kaldırdıktan sonra boşalan giysi dolaplarını ahşap temizleyici ile iyice silin ve kurulayın.

Unutmayalım ki yazlık giysileri rutubetsiz ortamlarda muhafaza etmemiz gerekiyor.

Valiz, hurç gibi muhafaza yöntemlerini tercih ediyorsanız giysilerin arasına sabun parçaları koyun. Dilerseniz sabunları rendeleyerek küçük tül torbalarla giysilerin arasına yerleştirebilirsiniz.

Pantolonları, elbiseleri, tişörtleri ve mayoları gruplandırın. Böylece yazlıkları çıkarma vakti geldiğinde dolaba yerleştirme işini daha da kolaylaştırmış olursunuz.

Mayoları yıkamadan kaldırmayın. Renklerinin solmaması ve lastiklerinin sağlam kalması için mayo ve bikinileri sabunlu soğuk su ile yıkayın ve güneşte kurutmayın.

Katlamak istemediğiniz elbiseler için elinizde kalan giysi poşetlerini kullanın. Böylece askıda bekleyen elbiseler dolap içinde temiz kalacaktır.

Asmanız gereken narin kıyafetler metal askılarda iz yapabilir. Bunun yerine kumaş askılar tercih edin ya da metal askılara sünger sararak kumaşla kaplayın.

En önemlisi de kışlıkları dolaplarınıza yerleştirirken, o sezon giymeyeceğiniz giysilerle dolabınızı boşuna işgal etmemeyi öğrenmeliyiz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları