Şırnak Üniversitesi 12 personel alacak

Şırnak Üniversitesi 12 personel alacak
Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli bölümlerde çalışacak toplam 10 öğretim üyesi ve 2 öğretim görevlisi alacağını duyurdu.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen Resmi Gazete’deki ilanda, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri, 12.06.2018 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Şırnak Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesi” uyarınca öğretim üyesi alınacak.

BAŞVURU TARİHİNİ KAÇIRMAYIN

Müracaat edecek adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki genel şartları taşımaları ve “Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi”nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekiyor. Başvuracak adaylar için son başvuru tarihi 15 Haziran 2023 olarak açıklandı.

10 ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK

Rektörlük, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İktisat, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Sağlık Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Bahçe Bitkileri, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümünde görev alacak 10 öğretim üyesi alınacağını duyurdu.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALINACAK

Rektörlük ayrıca, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri ve 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi hükümleri uyarınca öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alacağını da duyurdu.

ADAYLARIN ALES’TEN 70 PUAN ALMASI GEREK

Rektörlük, Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nde Spor Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği dalında çalışacak toplam 2 öğretim görevlisi alacak. Başvuracak adayların 657 sayılı Kanun’un 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması, ALES’ten en az 70 puan alması, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olması gerekiyor. Adaylar başvurularını 15 Haziran 2023 tarihine kadar yapabilecek.

1.jpg

2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.