Simide zam geldi

Simide zam geldi
Her gün gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 80 gram simit 8 lira oldu.

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, "Simitçi esnaflarımızın giderlerindeki artış neticesiyle bize müracaat olmuştu. Şu andaki mevcut tarife 80 gram oldu. Fiyatı da 8 lira olarak güncellendi" dedi. simit fiyatı 5 liradan 8 liraya çıkartılmasına rağmen fırıncı Ahmet Öngürü ise, "Doğal gaz, faturalar, sigortalar, personele gelen zamlar, aynı zamanda kira, susamın çok yüksek maliyete gelmesi o yüzden simit 8 lira oldu fakat 8 lira bile kurtarmayacak gibi görünüyor" diye konuştu.

"80 GRAM SİMİT 8 LİRA OLARAK GÜNCELLENDİ"

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, "Simidin güncel gramajı 75 gramdı fiyatı da 5 TL’ydi. Simitçi esnaflarımızın giderlerindeki artış neticesiyle bize müracaat olmuştu. Şu andaki mevcut tarife 80 gram oldu fiyatı da 8 lira olarak güncellendi. Sinop halkına da bu şekilde sunulacaktır" dedi.

"8 LİRA BİLE KURTARMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Fırın işletme sahibi Ahmet Öngürü;

"Simide yeni zam geldi. Doğal gaz, faturalar, sigortalar, personele gelen zamlar, aynı zamanda kira, susamın çok yüksek maliyete gelmesi o yüzden simit 8 lira oldu fakat 8 lira bile kurtarmayacak gibi görünüyor çünkü her hafta zamla uyanıyoruz. 25 kilogramlık susam şu anda 2 bin 250 TL. Doğalgaz ve elektriğe de zam geldi. 2 yıl önce susamın kilogramı 17 liraydı şimdi 90 lira. Zor şartlarda bu işi yapıyoruz. Ekmek fırınları olsun, simit fırınları olsun işimiz gerçekten zor. O kadar çok giderimiz var ki şuan da sıkıntılı görünüyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.