Silah kaçakçılarına 74 ilde dev operasyon '1124 gözaltı'

Silah kaçakçılarına 74 ilde dev operasyon '1124 gözaltı'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde eden “Mercek-11” operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde eden “Mercek-11” operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı. 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gün boyunca süren operasyon kapsamında 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 998 silahın bulunduğu belirtildi. Bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığı ise açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür süren “Mercek-11” operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı. 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 998 silah ele geçirildiği ise belirtildi.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafınca son 4 günde İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Konya, Diyarbakır, Samsun, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Mersin ve Kocaeli, başta olmak üzere toplamda 74 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında gerçekleştirilen 'Mercek-11” Operasyonlarında' 749 ruhsatsız tabanca ve 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 821 tabancanın ele geçirildiği açıklandı.

Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

ali-yerlikaya-manset.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.