Sıkışmış kavanoz kapaklarını şipşak açan yöntem 'Meğer çok kolaymış'

Sıkışmış kavanoz kapaklarını şipşak açan yöntem 'Meğer çok kolaymış'
Marketten alınan, uzun süre rafta bekleyen ürünlerin kavanozlarının açılması pek kolay değil. Ancak bu birkaç basit yöntem işinize çok yarayacak.

Kavanoz kapaklarının sıkışması mutfakta sıkça karşılaşılan bir sorundur. Turşu, reçel ve salça gibi ürünlerin bulunduğu cam konserve şişelerinde bazen açılmayan kapaklar zorlayıcı olabilir.

Uzun süre rafta bekleyen ürünlerin kavanozlarının açılmasını kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz birkaç basit yöntemler bulunuyor.

SICAK SU

Kavanozun alt kısmını sıcak su dolu bir kabın içine batırarak kavanozun içindeki hava genleşir ve kapağı açmayı kolaylaştırabilirsiniz.

SICAK HAVLU

Kavanozun kapağını sıcak bir havlu veya bezle sararak, kavanozu açmaya çalışın. Sıcaklık kapağı genleştirerek açmayı kolaylaştırabilir.

KAVANOZU ÇEVİRME

Kavanozu baş aşağı çevirip, alt kısmına hafifçe vurarak hava almasını sağlayabilirsiniz. Bu da kapağın açılmasını kolaylaştırabilir.

Sıkışmış kavanoz kapağı açmak için bakın ne yapmak gerekiyormuş...

KAPAK KALDIRICISI VEYA TIRTIKLI LASTİK

Kavanoz kapaklarını açmak için özel olarak tasarlanmış kapak kaldırıcıları veya tırtıklı lastikler kullanabilirsiniz. Bu tür aletler kavanozun kaymasını ve daha kolay açılmasını sağlar.

KURU BEZ VEYA ELDİVEN

Kuru bir bez veya lastik eldiven kullanarak kavanozun kapağını sıkıca tutup, dönme hareketi uygulayarak açmaya çalışabilirsiniz.

BIÇAK VEYA İNCE BİR CİSİM

Düzgünce ve dikkatlice yapılması gereken bir yöntemdir. Kavanozun kapağına bir bıçak veya ince bir cisim sokarak, kapağın sıkıştığı yerleri hafifçe gevşetebilir ve açmayı kolaylaştırabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olun ve kavanozun içeriğine zarar vermemeye özen gösterin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.