Sibergöz 11 operasyonunda 14 kişi tutuklandı

Sibergöz 11 operasyonunda 14 kişi tutuklandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Sibergöz-11' operasyonu kapsamında 45 şüphelinin yakalandığını ve 14 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde eş zamanlı gerçekleşen 'Sibergöz-11' kod adlı operasyonda 45 şüphelinin yakalandığını ve 14 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı öncülüğündeki operasyonda yasa dışı bahis ile ilgili Diyarbakır, Hatay ve Karabük'te 6 şüpheli yakalandı. 6 şüpheli arasından 3 kişi ise tutuklandı. Öte yandan e-ticaret platformları ve internet sitesi üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği belirlenen Diyarbakır, Mersin, Adana ve Antalya'da 5 şüpheli yakalandı.

ekran-goruntusu-2024-01-04-141320.png

Ödeme ve bilişim sistemleri suçları ile ilgili yapılan 10 operasyonda İstanbul, Batman, Afyonkarahisar, Adıyaman, Sakarya ve Çanakkale'de 17 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile ilgili yapılan 15 operasyonda İstanbul, Çanakkale, Samsun, Tekirdağ, Kütahya, İzmir, Konya, Tokat ve Muş 17 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Yakalanan 7 şüphelilerin 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.