SGK Uzmanı Özgür Erdursun net tarih verdi 'Emekliler derin nefes alacak'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun net tarih verdi 'Emekliler derin nefes alacak'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlarına zam bekleyen emeklilere tarih vererek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen yüzde 49,25 oranındaki zamma emeklilerin tepkisi sürüyor. Emekliler maaşlarına yapılan zam oranı geçinmenin mümkün olmadığını her platformdan diler getirirken hükümetin bu sorunun çözümü için çalışmalara başladığı öne sürüldü.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Youtube canlı yayınında yaptığı açıklama ile maaşlarına zam bekleyen emeklilere tarih vererek açıklamalarda bulundu.

ozgur-erdursun-3-1.png

Mart ayında emeklilerin cebine ek bir paranın girmeyeceğini belirten Erdursun “Nisan ayında bir düzenleme olacaksa olur. Seçim öncesinde vermeyip Nisan ayına bırakmak biraz saçma bir durum. Zorunlu olarak 1 Temmuz'da zaten memura, memur emeklisine, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylıklarında artış olacak.” İfadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARI BU YÜZDEN DÜŞÜK

Hükümetin asgari ücrete bu sene ara zam yapmayacağını hatırlatan Erdursun “Hükümet asgari ücrete artış yapmazsa emeklinin aylığına artış yapamaz. Özel sektörden SGK primi ve vergi primi toplar devlet. Asgari ücrette geçmişten bu yana daha yüksek artış yapılıyor.” Dedi.

68206.jpg

Emekli maaşlarının asgari ücret altında kalmasının nedenini açıklayan Erdursun “Gelinen noktada emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalmasının sebebi asgari ücretin maliyetini özel sektör karşıladığı için çok cömert davrandılar. Aynı cömertliği emekli aylığında yapmadılar. Emeklilerin yüzde 75'i yaklaşık olarak asgari ücretin altında aylık almak zorunda.” İfadelerini kullandı.

NİSAN VE MAYIS'A DİKKAT!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maşalarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine vurgu yaparak Nisan ve Mayıs aylarına dikkat çekti.

Seçim sonrası hükümetin Temmuz ayına kadar bekleyip beklemeyeceğini netleşeceğini belirten Erdursun “Bundan sonra gözler Temmuz'a çevrilecek. Emekli aylıklarında minimum olması gereken rakam asgari ücretin üstünde olmasıdır. Asgari ücret ortalama ücret oldu. Emekli aylığının ortalaması bunun üstüne çıkmalı. Temmuz ayında ne olacağını göreceğiz. Seçim sonrasında mart ayı enflasyonu açıklandığında Temmuz ayını bekleyip beklemeyeceklerini göstergesi olacak. Emekli aylıklarında gözler Nisan ve Mayıs ayında olacak diye düşünüyorum." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.