SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan tüm planları bozacak açıklama 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi'

SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan tüm planları bozacak açıklama 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi'
Enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarının 3 aylık rakamları belirlendi ve şimdi gözler bir kez daha asgari ücret zammına çevrildi.

Ocak 2024 zam döneminde asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağı açıklanmıştı. Ancak, en düşük maaşla çalışan milyonlarca kişi asgari ücrete ara zam talebiyle bekliyor. Peki, 2024 Temmuz'unda asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bu sorunun yanıtı, bir uzmanın "elzem" olarak nitelendirdiği açıklamada gizli.

2.jpg

Mart ayı enflasyon rakamları sonuçlandı. Aylık enflasyon yüzde 3,16 olarak gerçekleşirken, son 3 aylık enflasyon ise yüzde 15,06'ya yükseldi. Enflasyonda beklenen düşüş Mart ayı itibarıyla başlamış olsa da, milyonlarca çalışanın asgari ücrete ara zam talebi devam ediyor.

Peki, asgari ücrete ara zam gelir mi? Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, bu konuda dikkat çekici bir açıklama yaparak şunları belirtti:

"Herhangi bir yasal düzenleme olmaksızın asgari ücrete ara zam yapılabilir. Yılda en az bir kez artış yapılması gereklidir. Ancak, 2, 3 veya 4 kez artırılması konusunda bir sıkıntı yoktur. Biz, enflasyonla yaşamaya alışkın bir toplumuz. Geçmişte asgari ücretin bir yılda 4 kez artırıldığını da gözlemliyoruz. Bu bağlamda, Temmuz ayında bir zammın yapılmasında bir engel görmüyorum."

turkiiis.jpg

'BÜYÜK BİR İHTİMALLE'

"Yüzde 25'e yakın enflasyon yüksek bir oran, bu nedenle asgari ücrete ara zam elzem hale geliyor," diyen Karakaş, şu yorumda bulundu: "Geçmiş yıllarda benzer durumlar yaşandı. 2022 ve 2023 yıllarında da güncellemeler yapıldı. Benim kanaatime göre, enflasyon şu anda oldukça yüksek. Eğer 6 ay sonunda enflasyon yüzde 25 seviyelerinde olursa, bu oldukça yüksek bir enflasyondur. Temmuz ayına gelindiğinde, çalışanların durumunu dikkate alarak bir zammın gerekliliğini söyleyebilirim. Bu nedenle, büyük ihtimalle Temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekliyorum."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.