SGK uzmanı canlı yayında net rakamı verdi ‘Emekli maaşlarına yapılacak olan seyyanen zam belli oldu’

SGK uzmanı canlı yayında net rakamı verdi ‘Emekli maaşlarına yapılacak olan seyyanen zam belli oldu’
SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emeklinin beklediği seyyanen zammı açıkladı.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, tarih ve net rakam vererek seyyanen zammı milyonlara duyurdu.

Milyonlarca emeklinin yüzde 42,57 olan emekli aylıkları geçtiğimiz günlerde yapılan revize ile yüzde 49,25 olarak revize edildi. Fakat bu zam oranının 6 bin 700 TL kök aylığı olan emeklileri etkilememesi büyük tepkiye sebep oldu.

EMEKLİLER SEYYANEN ARTIŞ İSTİYOR

Bu neticede en düşük emekli aylığı 10 bin TL’ye sabitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 senesini 'emekli yılı' ilan ettiği bugünlerde 15 bin TL açlık sınırının altında kalan emekli maaşları da tepkilerin odağı oldu.

Emekliler ise seyyanen artışın gelmesi noktasında sosyal medyada yüzbinlerce etiket oluşturarak gündeme taşıyor. Uzman isimlerde emeklilerin tepkileri sebebiyle bir seyyanen artışın olabileceğini açıklıyor.

1371565-1.jpg

İSA KARAKAŞ: 15 BİN TL ÇIKARABİLİRLER

SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emeklinin beklediği haberi açıkladı. Seyyanen zam için tarihi ve konuşulan rakamları Karakaş, duyurdu.

Emeklilerin muhtaç durumda olduğunu belirten İsa Karakaş, “Dolayısıyla burada seyyanen zam kaçınılmaz. Yerel seçimlerde Şubat sonu veya Mart başında seyyanen zammı bekliyoruz. 12 bin TL, 14 bin TL veya en fazla 15 bin TL’ye kadar maaşları çıkarabilirler. Bunu da bütün emeklilere uygulayacaklar” dedi.

emkli-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.