SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı ‘Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak’

SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı ‘Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak’
SGK Uzmanı, milyonlarca emekli aylığına seyyanen zammın geleceğini açıkladı.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, milyonlarca emekli aylığına seyyanen zammın geleceğini açıkladı.

Milyonlarca emeklinin yüzde 42,57 olan emekli aylıkları geçtiğimiz günlerde yapılan revize ile yüzde 49,25 olarak düzenlenmişti. Fakat bu zam oranının 6 bin 700 TL kök aylığı olan emeklileri etkilememesi büyük tepkiye neden olmuştu.

SEYYANEN ZAM GÜNDEME OTURDU

Bu neticede en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 senesini 'emekli yılı' ilan etmesi sebebiyle 15 bin TL açlık sınırının altında kalan emekli maaşları da tepki çekiyor.

Emekliler ise seyyanen artışın gelmesi noktasında sosyal medyada 110 bin üzeri etiket oluşturarak rekor kırdı. Uzman isimlerde emeklilerin tepkileri noktasında bir seyyanen artışın olabileceğini belirtiyor.

emekl-21-001.jpg

SEVİNÇ: SEYYANEN ZAM GELEBİLİR

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, emekli aylıklarına seyyanen artışın gerekliliğini belirtirken, “Bu seyyanen artları çok iyi çalışıp gündeme getirmek gerekiyor. Yaklaşık 6 milyon emekli 10 bin TL civarında maaş alıyor. Onların da bir şikayeti var. En düşük aylık olayını kök aylığı bir kere esas aylık seviyesine getirip herkese eklediğimiz kadar seyyanen artış vermemiz gerekiyor. Çünkü açlık sınırı 17 bin TL’ye dayandı. En düşük emekli aylığının çok altında kaldı.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.