SGK 3 yeniliğe imza attı

SGK 3 yeniliğe imza attı
SSK, Bağkur, Emekli Sandığı için SGK'nın yol haritası çıktı.

SGK 3 yeniliğe imza attı. İşte yol haritası...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonları ilgilendiren 3 yeniliğe imza attı.İlk düzenleme, emekli aylıkları ödeme tarihleriyle ilgili yapıldı. SGK, yığılma olmaması için emekli aylığı ödemelerini ay içinde farklı günlere yayıyor.

SSK'lıların aylıkları her ayın 17'si ile 26'sı, Bağ-Kur'luların aylıkları da her ayın 25'i ile 28'i arasında ödeniyor. Ödemeler emeklilik tahsis numarasının son rakamına göre yapılıyor.

Bugüne kadar SSK ve Bağ-Kur'luların ödeme günü cumartesiye rastlarsa cuma, pazar gününe rastlarsa pazartesi ödeme yapılıyordu.

HAFTA SONU ÖDEME YAPILACAK

SGK'nın yeni kararına göre, artık hafta sonu da ödeme yapılabilecek. Emekli aylıkları, ödeme günleri hafta sonu veya resmi tatil gününe rastlasa da bankadaki hesaplarına yatırılacak. Yani emekliler tam gününde maaş alacak. Dini bayramlarda ise eski uygulama devam edecek. SGK, ödeme günlerinin dini bayramlara rastlaması halinde ödemelerin hangi tarihte yapılacağını her seferinde ayrıca ilan edecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİ

Bir değişiklik de emeklilerin bayram ikramiyelerinde yapıldı. İkramiyeler normalde bayramın içinde bulunduğu ayda ödeniyor. Ancak bazen ödeme tarihi erkene çekilebiliyor.

Ödeme tarihinin öne alındığı dönemde ikramiye verildikten sonra kişinin ölümü veya örneğin yetim aylığı alan kız çocuğunun evlenmesi gibi durum değişikliği halinde ikramiye geri alınıyordu. Bu uygulamaya da son verildi. Emeklilere ödenen bayram ikramiyesi geri alınmayacak.

6 AYDA BİR PRİM ÖDEMESİ İMKANI

Tarım Bağ-Kur'lular ile sigorta primini kendileri ödeyen tarım işçilerine de emeklilik primlerini Ocak ve Temmuz aylarında yılda 2 taksitle ödeme hakkı getirildi. Uygulama 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılması gereken ödemeler için başlayaca

Maaş farkı SSK emeklilerine 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerine 25-28 Ocak'ta yatırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.