Seyyanen zam bekleyen emekliye büyük şok 'Ak Partili o isim canlı yayında duyurdu

Seyyanen zam bekleyen emekliye büyük şok 'Ak Partili o isim canlı yayında duyurdu
Ak Parti Grup Başkanı'nda seyyanen zam bekleyen emekliye kötü haber geldi.

Emekliler, genel seçimlerden beri bekledikleri seyyanen zammın yerel seçimlerde de gerçekleşmediğini gördü.

Seyyanen zammın yerine sadece banka promosyonu alan emekliler, "Zaten promosyon alıyorduk" diyerek tepki gösterdiler. Emekli maaşlarına zam konusu tartışılırken, TBMM Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zammın söz konusu olmadığını belirterek konuya açıklık getirdi. Güler, "AK Parti'nin bu yönde bir çalışması yok" dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-25-115110.pngEmeklilere yönelik zam talepleri her seçim döneminde gündeme gelir. Ancak genel seçimlerde emeklilere vaat edilen refah zammı sadece kök maaşı 7 bin 500 liranın altında olanlara uygulandı. En düşük emekli maaşı olan 10 bin lira seviyesine ulaşanlar ise enflasyonun etkisiyle bu artıştan yeterince faydalanamadılar.

Açlık sınırının 10 bin lirayı geçtiği bir dönemde, emekliler tekrar zam beklentisine girdiler. Yılın ilk iki ayında açlık sınırının 16 bin lirayı aşması ve yoksulluk sınırının 53 bin liraya ulaşmasıyla, emeklilerin maddi talepleri arttı.

Yerel seçimlere yaklaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla emeklilere promosyon ödemesi yapıldı. Ancak emekliler, bu duruma tepki göstererek, "Bunun müjde olacak bir yanı yok. Zaten promosyon alıyorduk. Bu bir vaat değil, kandırmaca" şeklinde ifade getirdi.

ekran-goruntusu-2024-03-25-115127.pngEmeklilerin alabileceği en yüksek promosyon miktarı 12 bin lira olacak ve bu miktarı kamu bankaları karşılayacak. Ancak emekli maaşlarına ilişkin zam tartışmaları devam ederken, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zammın söz konusu olmadığını açıklayarak tartışmaya son noktayı koydu. Güler, "AK Parti'nin bu yönde bir çalışması yok" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.