Sele kapılan TIR ve sürücüsü aranıyor

Sele kapılan TIR ve sürücüsü aranıyor
Şanlıurfa Bozova- Hilvan Karayolu sel nedeniyle çökerken, bir tır sele kapıldı. TIR’ın dorsesi Fırat Nehri yakınlarında görülürken sürücü Emin Ergün aranıyor.

Adıyaman ve Şanlıurfa''da etkili olan aşırı yağışlar acıları katladı. Azgın sular önüne ne çıkarsa kağıt gibi sürükleyip götürdü. Şuna ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti.

AA''nın haberine göre Şanlıurfa''nın Bozova ve Hilvan ilçelerini bağlayan yolda da sel nedeniyle çökmeler meydana geldi, kontrolden çıkan TIR devrilerek suda kayboldu.

Şiddetli sağanağın etkili olduğu Bozova ilçesinde sel ve su baskını etkili oluyor. İlçedeki Yalıntaş deresinin taşması sonucu ilçeyi Hilvan''a bağlayan kara yolu su altında kaldı. Yol, çökmeler nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yolda sel sularına rağmen ilerlemeye çalışan Emin Ergün (20) yönetimindeki TIR, kontrolden çıkarak devrildi. Devrilme anı cep telefonlarıyla görüntülenen TIR, sel sularına kapıldı. Ergün''ün kurtarılması ve TIRın bulunması için Atatürk Barajı Gölü kıyısında botlarla arama kurtarma çalışması yapılıyor.

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, bölgeden geçerken çökme sonucu devrilen TIRın gözden kaybolduğunu, dorsenin en son Fırat Nehri yakınlarında görüldüğüne ilişkin bilgiler geldiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında çantası bulunan TIR sürücüsü Emin Ergün''ün dayısı Yusuf Ergün, yeğeninin Diyarbakır''a götürdüğü yükü boşalttıktan sonra TIRla eve gelirken sele kapıldığını, sağ salim bulunması için dua ettiklerini söyledi.

Sürücünün yakınlarının bölgedeki bekleyişi sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.