Sektörlere kritik uyarı! Kurallara uymayana kapatma cezası

Sektörlere kritik uyarı! Kurallara uymayana kapatma cezası
Ticaret Bakanı Ömer Polat, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, her sektörün kanunlara uygun olarak çalışılmasının gerekliliğinin altını çizerken, kanunlara uymayanlar hakkında kritik uyarıda bulundu.

Ömer Bolat’ın konuşmasında öne çıkan satırlar şu şekilde;

“Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında siz de elinizi taşın altına koyun, fiyat indirimleri çağrısında bulunun' dedik. Bu çağrımıza olumlu cevap verdiler. Bakanlık olarak şunu da yaptık, indirimi yaptığını söyleyen firmaların eski fiyatlarını yeni indirimli fiyatlarını inceledik. İndirim yapanları Ticaret Bakanlığı web sitesinde yayınladık. Mobilyacılarla da görüştük ve yılsonuna kadar zam yapmama kararlarını tebliğ ettiler. Tekstil ve konfeksiyondan da aksiyon bekliyoruz. Vatandaşlar memnun. Tüketici güvenindeki artış bunu gösteriyor.

polat-haber-2.jpg

“İNDİRİM YAPMAYANI TÜKETİCİ SİLER”

Kaçış yolu yok, bu indirim kampanyasına girmeyen kaybeder, tüketici onları siler. 'Fiyatlar düşerken ben indirim yapmıyorum isteyen alsın istemeyen almasın' diyen, basiretli bir tüccar değildir. En büyük patron müşteridir. Müşteri kimden isterse ondan alır. Alırken de kaliteye bakar, fiyata bakar. O yüzden müşterinin arzusunu, isteğini karşılayamayan piyasadan silinir

“AĞIR CEZALAR GETİRDİK”

Hükümetimiz göreve başladıktan sonra bakanlık olarak sektörlerde düzenleyici denetleyici yetkimizi etkin kullanmaya başladık. Önce otomotiv ve emlak piyasası ile başladık. 31 Ağustos'ta önemli bir yönetmelik çıkardık ve bu yönetmelik 1 Kasım'da devreye giriyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla fiyatları yükseltmek için yapılan işlemlere ağır cezalar getirdik, ilan siteleri de bu cezalardan sorumlu olacaklar

polat-1.jpeg

“TEKRARLANIRSA KAPATMA CEZASI GELECEK”

Torba yasa hazırlanıyor, biz de hazırlıklarımızı yaptık cezaları artırıyoruz. Ama kapatma cezası da gelecek. Her sektörün kanunlara uygun olarak çalışılması gerekiyor. Bu kural ve yönetmeliklere aykırı davranan otomatikman cezasını alacak. Aynı aykırılık birden fazla tekrarlanırsa da kapatma gelecek"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.