Şeker hastalığına şifa olan bitki! Birçok hastalığa deva

Şeker hastalığına şifa olan bitki! Birçok hastalığa deva
Diyabetten korunmak için kan şekerini kontrol altında tutmak büyük önem taşıyor. Bitkinin başta şeker hastalığı tedavisinde olmak üzere depresyon, kaygı, stres gibi psikolojik rahatsızlıklar için karahindiba çayı içilmesi öneriliyor.

Karahindiba bitkisi, papatyagiller familyasından olan bir bitkidir. Pek çok hastalığa iyi gelen karahindiba bitkisi diyabet hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yarayan karahindiba çayının birçok hastalığa faydası bulunmaktadır.

DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Halsizlik ve yorgunluk hissi
Hızlı ve istemsiz kilo kaybı
Bulanık görme
Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi
Yaraların normalden daha geç iyileşmesi
Ciltte kuruluk ve kaşıntı
Ağızda aseton benzeri koku oluşumu

bigstock-128504462.jpg

KARAHİNDİBA ÇAYININ BAŞLICA YARARLARI ŞUNLARDIR:

Şeker hastalığının önlenmesinde etkilidir.

Kemik, kas gelişimini destekler ve kan şekerini dengeler.

Sindirim sistemini düzenler.

Zayıflamaya yardımcı olur.

Cilt hastalıkların oldukça iyi gelir.

Tansiyonu dengeler.

Kansızlıkla ilgili sinirleri yatıştırır.

İdrar söktürücüdür.

İştah açıcı özelliği vardır.

Stres yorgunluk depresyon gibi sorunlara karşı yatıştırıcı etkisi vardır.

Egzama, akne, sivilce gibi problemleri iyi gelir.

Karahindiba bitkisi, A vitamini diğer mineraller ve kalsiyum açısından oldukça zengin bir bitkidir.

5382541-20180617t142442.jpeg

KARAHİNDİBA ÇAYI NASIL YAPILIR?

uyu-001.jpg

Karahindiba çayı, özellikle kurutulmuş yapraklarından yapılır. Ancak isterseniz bu çayı taze yapraklardan da yapabilirsiniz.

Malzemeler:

6 çorba kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü
6 çorba kaşığı karahindiba yaprağı
4 su bardağı su

Yapımı:

İlk olarak 4 su bardağı su ile karahindiba kökünü yaklaşık 20 dakika kaynatın. Kaynayan karışımı, karahindiba yapraklarının üzerine dökün. Ardından karışımın ağzını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra karahindiba çayınız içime hazır hale gelecek. İsterseniz karanfil, tarçın, rezene tohumu, zencefil kökü ile 1 tutam karabiberi ve karahindiba bitkisini kavurarak da bir çay karışımı hazırlayabilirsiniz.

Tüketimi:

Günde 2-3 fincan karahindiba çayı tüketmesi önerilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.