Şehir dışında okuyan öğrenciler 2023 seçimlerinde oylarını nasıl kullanacak?

Şehir dışında okuyan öğrenciler 2023 seçimlerinde oylarını nasıl kullanacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmesinden sonra şehir dışındaki öğrenciler ve vatandaşların merak konusu oylarını nasıl kullanacakları oldu. İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaş siyasetin nabzını tutmuş, seçim gününü bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 2023 seçimlerine ilişkin 14 Mayıs''ı işaret etmesinin beraberinde, şehir dışında okuyan milyonlarca öğrencinin merak konusu oylarını nasıl kullanabilecekleri oldu. Peki şehir dışındaki öğrenciler nasıl oy kullanabilecek? Seçimde ulaşım desteği sağlanacak mı? İşte detaylar...

NTV''de yer alan habere göre, eğitim aldıkları yerde sandık başına gitmek isteyen öğrenciler için iki seçenek bulunuyor.

Birincisi; öğrencilerin yaşadıkları evi, e-Devlet üzerinden adresi olarak kaydettikten sonra seçim kuruluna kayıt alınması için müracaatta bulunması gerekiyor.

İkincisi ise, yurtta kalınıyorsa "öğrenci belgesi" ve yurt idaresinden alınan doküman ile nüfus müdürlüğüne başvurulabiliyor.

YÜZDE 80''İ FARKLI ŞEHİRLERDE

Yükseköğretim Kurulunun verilerine göre, Ordulu öğrencilerin yüzde 87''si, Hakkarili öğrencilerin yüzde 85''i farklı şehirlerde eğitim görüyor.

Türkiye''de 9 şehirde ikametleri olan öğrencilerin yüzde 80''i farklı kentlerdeki üniversitelere gidiyor. Şehir dışında okuyan öğrenciler, ikametgahlarında oy kullanabilmek için ulaşım desteği istiyor.

Öğrencilerin sandık başına gidebilmesi için Mayıs ayında ulaşım desteği sağlanması da gündemde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.