Seçme yapılmayan seçmeler

Merhaba değerli okurlar bu hafta akademi seçmeleri adı altında yapılan, aslında torpillinin seçildiği, seçmeler adı altında yapılan saçmalıklardan bahsetmek istiyorum.

Özellikle büyük kulüpler, akademi yani altyapıları için düzenli olarak futbolcu seçmeleri yapıyorlar. Buradaki amaç genç, yetenekli ve gelecek vaat eden oyuncuları taramak bu oyuncuları akademilere kazandırmak. Organizasyon sosyal medya platformlarından duyurular yapılarak başlatılıyor. Sonrası klasik başvuru süreçleri. Aman son gün şu tarih, bu tarih vs. Sonrası ana baba günü. Tesislere heyecanla gelen minik yürekler, analar, babalar, amcalar, dayılar. Başlasın seçmeler. Bir şekilde akademi kadrosuna girmiş imparator edalarıyla sağı solu kesen hocalar. Talimatlar, birinci seçmeyi geçtiniz, ikinci seçme şu tarihte o da tamam. İkinci seçmeyi geçtiniz, üçüncü seçme şu tarihte emredersin paşam. Üçüncü seçmede çok başarılı olup son aşamaya geldiniz. Takım içinde antrenman. Ne bu şeref. Ne büyük onur. Takım içi antrenman da tamam. Sonrası aslan hocam, kaplan hocam cevap klasik yalan biz size haber vereceğiz. İletişim bilgileriniz bizde mevcut. Oyuncu havuzumuza aldık sizi, takibimizdesiniz. Aman diyim çok yakın takip bu, öyle böyle değil. Nefesimiz kadar yakın bir takip. Çocuk çok yetenekli de olsa maalesef günümüz şartlarında bir torpili olmadığı sürece akademi dedikleri altyapılara girmeleri çok zor. Sorsanız seçme diyorlar. Binlerce çocuğun katıldığı seçmelerden kaç tanesi seçiliyor. Çocukların hayallerini çalan, hayal kurmasına bile izin vermeyen bu zihniyet olduğu sürece bu ülkenin altyapısından çok nadir oyuncu çıkar. Bakın bu nokta çok önemli, ilk önce hoca seçiminde torpilin adam kayırmanın önüne geçilmeli. Akademi hocası dediğimiz aslan hocamız, bir şekilde bir tanıdık veya tanımadık birini bularak kapak attığı kulüpte nasıl oyuncu yetiştirecek. Baksanız belki de futboldan bile anlamayan tipler akademi kadrolarına doluşmuşlar. Bu adamlar kaç tane oyuncu yetiştirmişler. Kimleri futbol dünyasına kazandırmışlar. Bu Türk futbolunun geleceği için çok acı bir olay. Kocaman bir soru işareti.

Ama bir konuşmaya başlasınlar her sene Messi yetiştiriyorlar. Öyle değerlidir aslan hocalarımız. Bazı çakal hocalarımız da bu işi ticarete dökmüşler. Nasıl mı dediğinizi duyar gibiyim. Bireysel çalışma adı altında oyuncuyla özel olarak ilgileniyorlar. Tamamen duygusal bir çalışma. Ama gerçekten kendini futbola adamış, yetenekli oyuncuları futbol dünyasına kazandırmak için çok mücadele eden değerli hocalarımızı tenzih ederim. Akademilerin hoca seçimleri çok doğru yapılmalıdır. Bu hocaların geleceğin yıldız adaylarını yetiştirecek tecrübede ve karakterde olması en önemli nokta. Büyük oyuncuları büyük karakterler yetiştirir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları