Seçimden sonra Türkiye'yi bekleyen tehlike: Kriz kahini açıkladı

Seçimden sonra Türkiye'yi bekleyen tehlike: Kriz kahini açıkladı
ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin tam teşekküllü bir kriz yaşayacağını söyledi.

ODA TV - 2008 yılında çıkan küresel ekonomik krizi tahmin ettiği için "Dr. Doom" Kriz Kahini olarak anılan ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden kazanması durumunda ülke ekonomisinin bu durumdan nasıl etkileneceği ile ilgili öngörüde bulundu.

Roubini, Twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımda, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde "Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak" uyarısında bulundu.

"SERMAYE KONTROLÜ BU TREN KAZASINI ANCAK GECİKTİREBİLİR"

Roubini, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğer Erdoğan olası göründüğü üzere Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, Türkiye topyekun bir kur krizi ve finansal kriz ile karşı karşıya kalacak. Merkez Bankası'nın net rezervleri halihazırda 60 milyar dolar ekside, cari açık artıyor, enflasyon da kontrolden çıkmış durumda. Sermaye kontrolü bu tren kazasını ancak geciktirebilir" ifadelerini kullandı.

NOURIEL ROUBINI KİMDİR

2008 krizinden tam iki yıl önce, ABD'de ev kredilerinin geri ödemelerinde sorun olduğunu tespit ederek küresel ekonomik krizi tahmin eden isim olarak tarihe geçen Amerikalı ekonomist ve mevcut IMF danışmanı ve IMF'nin Türkiye şefi başkanı Prof. Dr. Nouriel Roubini, 29 Mart 1958'de İstanbul'da dünyaya geldi.

Aslen İran Yahudisi olan ailesi ile birlikte iki yaşındayken Tahran'a taşındı. Daha sonra, ailesi ile yaşamını İsrail ve İtalya'da sürdürdü.

Burada ilk ve orta öğretimini tamamlayan Roubini, ardından Amerika’ya giderek Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası ekonomi eğitimini tamamladı ve mezun oldu.

1982 yılında Kudüs İbrani Üniversitesi master (B.A.) unvanına sahip oldu. 1988 yılında Harvard Üniversitesinde doktora (Ph.D.) unvanına sahip oldu. Yale Üniversitesi'nde 1988 - 1995 arasında Ekonomi Politikası Araştırma merkezinde görev yapan Nouriel Roubini, ABD Hazine Bakanlığı'nda Temmuz 2000 ile Haziran 2001 arasında danışman olarak bulundu.

'Politik İnişler ve Çıkışlar: Teori ve Delil' adlı kitabın yazarlarından birisi olan Roubini, IMF'ye danışmanlık hizmetinde de bulundu.

Araştırma konuları arasında makroekonomi, uluslararası makroekonomi ve uluslararası finans, para politikası, ekonomi politikası, politik ekonomi ile büyüme teorisi bulunuyor.

Amerikan vatandaşı olan Roubini, İngilizce, Farsça, İbranice ve İtalyanca biliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.