Sebzelerin ömrü iki kat uzuyor 'Mutfak ekonomisine katkı sağlayan yöntem'

Sebzelerin ömrü iki kat uzuyor 'Mutfak ekonomisine katkı sağlayan yöntem'
Hızlı bir şekilde tüketemediğiniz ve çöpe atmak zorunda kaldığınız sebzeleri bu yöntemle koruyabilirsiniz.

Satın aldığınız meyve ve sebzelerin tazeliğini koruması, Tüketim ömrünün uzun olması gibi detaylar mutfak ekonominizin sarsılmaması için önem arz ediyor. Sebzelerin tazeliğini korumak için birkaç pratik yöntem bulunuyor.

TEKNOLOJİK BİR BUZDOLABINA İHTİYAÇ YOK

Bu yeni yöntem sayesinde buzdolabınız en üst teknoloji olmasa bile sebzelerinizin tazeliğini koruyabileceksiniz. Eğer aldığınız yeşillikleri hızlı tüketmek konusunda başarılı olamıyorsanız endişe etmeyin, uygulamanız gereken ilk adım marketten ya da pazardan aldığınız yeşillikleri güzelce yıkamak ve toprak kalıntılarından arındırmak bunun için sirkeli su kullanabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Ardından sebzelerinizin iyi bir şekilde kurumasını sağlayın bunun için kağıt havlulardan yararlanabilirsiniz. uygun boyutlarda bir kat olacak şekilde kağıt havluyu serin ardından hafif nemli biraktığın yeşillikleri bu alana yerleştirin.

Uygulamanız gereken son adım kağıt havluya koyduğunuz yeşilliklerin üzerine bir adet daha kağıt havlu kapatmak bu şekilde buzdolabına yerleştirirseniz tazeliğini uzun süre koruyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.