Sanatçı Metin Milli son yolculuğuna uğurlandı

Sanatçı Metin Milli son yolculuğuna uğurlandı
Türk Sanat Müziği sanatçısı ve iş adamı Metin Milli, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

İHA'nın haberine göre; Tedavi gördüğü Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybeden Metin Milli, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan İsmet Oğultürk Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

aw917120-01.jpg

Cenazeye katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, büyük bir değeri kaybetmenin verdiği üzüntüyü derinden hissettiğini belirterek, “Birçok konuda da fikir alışverişinde bulunuyorduk. Bir ara uzun yıllar kitap yayınlamaya hazırlanıyordu. Sürekli telefonla görüşerek istişarelerde bulunurduk. Bir Mardinli olarak Mardin sevdalısı biriydi. Mardin’in mimarı ve topografik yapısı ve şehrin gelişmesiyle ilgili çok büyük emek harcayıp, fikir üreten biriydi. Mardin ile ilgili hazırladığım geniş kapsamlı bir kitabımda kendisine yer vermiştim. Böyle bir değeri kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

aw917120-02.jpg

Metin Milli ile 50 yıldan fazladır dost olduklarını belirten Ankara Radyosu kanun sanatçısı Ahmet Melik, “Metin Milli çok iyi bir arkadaşımdı. Onun ilk televizyon programını çeken kişi benim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Milli’nin cenazesine aile fertlerinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve oyuncu Müjdat Gezen gibi birçok siyasetçi ve oyuncu da cenazeye çelenk gönderdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.