Samsun Çarşamba'da uyuşturucuya geçit yok

Samsun Çarşamba'da uyuşturucuya geçit yok
Çarşamba’da suç ve suçluya geçit yok.

Samsun Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı 'Çarşamba Uyuşturucuyla İlgili Soruşturma Bürosu', 2023 yılında 839 soruşturma dosyası ile etkin bir şekilde suç ve suçluya karşı mücadele verdi. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 2022 yılı Kasım ayında kurulan ve o günden itibaren yoğun bir mesai harcayarak ilçede suç ve suç unsurlarına geçit vermeme misyonunu üstlenen 'Çarşamba Uyuşturucuyla İlgili Soruşturma Bürosu', 2023 yılında uyuşturucuyla mücadelede kararlı bir çaba sergiledi.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde faaliyet gösteren bu özel birim, bir cumhuriyet savcısı, üç katip ve 181 kolluk görevlisinden oluşuyor. 01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında toplamda 839 soruşturma dosyasını başarıyla tamamlayan bu birim, uyuşturucuyla mücadelede önemli adımlar attı. Yürütülen soruşturmalar sonucunda 765 şüpheliye işlem yapıldı ve 69 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca, gerçekleştirilen aramalar neticesinde 8 bin 264,61 kg uyuşturucu madde, 900 adet kök kenevir bitkisi ve bin 508 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu başarılar, Çarşamba Uyuşturucuyla İlgili Soruşturma Bürosu'nun etkili ve kararlı bir şekilde suçla mücadeledeki rolünü vurgulamaktadır.

aw127100-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.