Saklı mirasınız E-Devlet'te olabilir 'Hazine kapısı açılıyor'

Saklı mirasınız E-Devlet'te olabilir 'Hazine kapısı açılıyor'
E-Devlet'e getirilen yeni özellikle saklı kalan miraslar gün yüzüne çıkacak. WebTapu ile haberiniz dahi olmayan mülklerinizi öğrenmiş olacaksınız.

Yeni yıla sayılı günler kalmışken belki de hiç haberdar olmadığınız piyango size çıkmıştır. E- Devlet üzerinden miras takibi yapmak ve sorgulamak artık mümkün.

E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen WebTapu özelliği ile haberdar bile olmadığınız mülkleriniz hakkında artık bilgi kalabilirsiniz.

Vefat eden akrabalar tarafından bırakılan mirastan bazen haberdar olunmayabiliyor. Bu sebeple WebTapu artık bu bilinmezleri ortadan kaldırmak için imkan tanıyacak.

Tapu sistemlerinin dijital ortama aktarılmasına yönelik çalışmaların artması sonucunda WebTapu mirasçı olunan taşınmazların sorgulanması sistemi 2022 yılında vatandaşların kullanımına sunuldu.

WEBTAPU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle E-Devlet üzerinden “Nüfus Kayıt Örneği” sorgulama hizmetine ‘nüfus aile’ seçeneği üzerinden size miras bırakıp bırakmadığını öğrenmek istediğiniz üst soyunuzun T.C. kimlik numaralarını almanız gerekiyor.

Daha sonra WebTapu sisteminden “Mirasçısı olduğum taşınmazlar” sorgulama sekmesine tıklanır.

Burada, üst soyunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz yeterli. Böylece size bir miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz. Özellikle 50 yaş üzeri kişilerin üst soylarından bir taşınmaz kalma ihtimali daha yüksek olabiliyor.

Sistem ilk açıldığında yoğunluk sebebiyle çökmüştü ancak şu anda sorunsuz bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

Bundle'dan avukat Orkun Kumkumoğlu'nun haberine göre; miras malı olması nedeniyle paylı mülkiyete tabi olacak olan taşınmazın intikal işlemleri gerçekleştirildikten sonra ortaklığın giderilmesi (izaleyi şuyu) davası ile veya alternatif yöntemlerle satılması mümkün.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.