Sahurda yumurta yiyenler dikkat ' Canan Karatay uyardı'

Sahurda yumurta yiyenler dikkat ' Canan Karatay uyardı'
Yumurta sevilen besinlerden biri olarak sahurda sıklıkla tüketiliyor ancak tüketimi konusunda ünlü isim uyarılarda bulundu.

Yumurta içerdiği vitaminler sebebiyle ve tok tuttuğu gerekçesiyle severek tüketilen besinlerden biri özellikle Ramazan ayına girdiğimiz bugünlerde sahurlarda da sıklıkla tercih ediliyor. sivri çıkışlarıyla bilinen Canan Karatay bu konuda kritik bir açıklama yaptı

10 DAKİKA VURGUSU

Karatay açıklamasında sahurda çok pişmiş olarak tüketilen yumurtanın yararlı olmadığına değinerek, Vücut sağlığı için yumurta tüketilmesi gerektiğini söyledi ancak süresinin 10 dakikayı geçmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaptığı açıklamalarla zaman zaman tıp dünyasında tepki de çeken Karatay sahurda en az iki adet haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğinin altını çizerken pişirme konusunda da 10 dakika kuralının önemli olduğunu ifade etti vücut sağlığı için yumurtanın mutlaka az pişmiş olması gerektiğini ifade eden Karataş yıllardır bu konuda yapılan haberlerin de yanlış olduğunu belirtti

yumurtaa1.jpg

Yumurta içerisinde kalsiyum, protein ve omega-3 açısından son yararlı bir besin. Az pişmiş yumurtada bu vitamin ve mineraller 3 kat birden alınabiliyor.

Hücre yenilenmesine de yardımcı olan yumurta kas ve kemiklerdeki asit seviyesini de dengeliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.