Altınlarınız sahte olabilir, Sahte altın nasıl anlaşılır

Altınlarınız sahte olabilir, Sahte altın nasıl anlaşılır
Evinizde yapabileceğiniz birkaç küçük test ile altın takılarınızın sahte mi yoksa gerçek mi olup olmadığını anlayabilmek mümkün. İşte pratik yöntemlerle altın testinin detayları...

Altın, tarih boyunca kadınlar tarafından mücevher olarak kullanılmıştır. Kadın için önemli zinet eşyalarından biri olarak kabul edilmesinin yanısıra bir yatırım aracı olarak da kabul gördüğünden altının orijinal olup olmadığının nasıl anlaşılabileceği merak konusudur. Günümüzde sahte altını gerçek gibi göstermenin birçok yolu var; Başka bir metalin 24 ayar altınla kaplanmasıyla sahte altın elde edebilmek bu yöntemlerden sadece biri.

ceyrek-altin-ne-kadar-guncel-altin-fiyatlari.jpg

SAHTE ALTININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Sahte altın genellikle gerçek altından daha parlak olur, farklı ışıklarda parlaklık ve renk değiştirir. Uzmanlar Gerçek altının hiçbir farklı ışık altında değişmediğinin altını çizmektedir. Sahte altını anlamanın en basit yollarından biri de altının ağırlığıdır. Sahte altın gerçek altından daha hafif olur. Gerçek altın bükülmez, kırılmaz ve parlaklığını kaybetmez.

1-mabb.jpg

SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Evde kolaylıkla uygulayacağınız birkaç testle altınlarınızın gerçekliğinii test etmeniz mümkün.

Sıvı fondöten ve pudra ile cildinize makyaj yaparak altın testini deneyebilirsiniz. Sıvı fondöten ve pudrayı sürdüğünüz yere altın takınızı hafifçe bastırın. Cilde değen altın, siyah bir iz bırakırsa, altın gerçek demektir.

Altın takılarınızı bir kaptaki suya koyarak orijinalliği değerlendirebilirsiniz. Altın yoğun bir metaldir. Su üzerinde yüzmez. Uzmanların belirttiğine göre; takınız suda yüzmüyorsa gerçek altın olması muhtemeldir. Ancak altın kaplama gümüş pırlanta bilezik gibi alaşımlı takılarda bu test geçerli değildir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.