Sağlıkta yeni düzenlemeler geliyor İlaçlara fiyat ibaresi ayarı

Sağlıkta yeni düzenlemeler geliyor İlaçlara fiyat ibaresi ayarı
AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifi, sağlık alanında birçok düzenleme getiriyor. Teklifin en dikkat çeken maddelerinden biri, ilaç ambalajlarında fiyat etiketinin bulunmasını zorunlu kılan mevcut düzenlemenin kaldırılması.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu sağlık teklifi, diş hekimliği, ebelik ve ilaç sektörüne yönelik önemli değişiklikler içeriyor. Teklifin 28 maddesi, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda ele alınacak ve ardından Genel Kurul'a sunulacak. Teklifin en dikkat çeken maddelerinden biri, diş muayenehanelerinde en az bir diş tabibinin çalıştırılmasını zorunlu kılıyor. Teklifin bir başka önemli maddesi ise ebelere yeni yetkiler veriyor. Ebeler, tıbbi müdahaleler yapabilecek.

İLAÇLARIN RUHSATLANDIRILMA SÜRECİ HIZLANIYOR

Teklif, ilaçların ruhsatlandırılma süreçlerinin hızlandırılmasına ilişkin düzenlemeler de içeriyor. Buna göre, ilaçların ruhsatlandırılması için Sağlık Bakanlığına verilen 2 aylık süre kaldırılıyor. Böylece, Bakanlık ilaçların ruhsatlandırılması konusunda süreye bağlı kalmayacak.

İLAÇLARDA FİYAT BULUNMASI ŞARTI KALDIRILIYOR

Teklifle ilgili bir diğer önemli değişiklik ise ilaç ambalajlarında fiyat bilgisinin bulunmaması. Bu durum, ilaç fiyatlarının sürekli değişmesi ve karekod sistemi ile fiyat bilgisine ulaşılabilmesi gerekçesiyle savunuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.