Sadece külyutmaz kişiler testi geçebiliyor 'Farklı olan F harfini bulabilir misin?'

Sadece külyutmaz kişiler testi geçebiliyor  'Farklı olan F harfini bulabilir misin?'
Ne kadar dikkatlisiniz? Detaylara önem verdiğinizi düşünüyorsanız bu test sizin için çocuk oyuncağı… Bakalım ne kadar sürede geçebileceksiniz?

Aklımızla gözlerimizin koordineli çalışması sonucunda görsel testlerde başarı yakalarız. Ancak bazen beynimiz çok daha hızlı çalışabilmek için bazı görüntüleri birbiriyle örüntü şeklinde görmeye yatkın olur. Keskin zekalılarsa iki görsel arasındaki farkı şıp diye bulacak kapasiteye sahiplerdir ve beyinlerini kontrol altında tutabilirler.

Normal bir düşünce gücüyle en küçük ayrıntıları hızlıca göremeyebilirsiniz. Ancak üst düzey düşünme kapasitenizi kullandığınızda bir sorunu veya farklılığı şıp diye bulabilirsiniz. Paylaştığımız bu görselde de birbiriyle tıpatıp aynı F harfleri arasında farklı bir detaya sahip F harfi bulunuyor. Eğer dikkatli bakarsanız ve odaklanabilirseniz bu farklılığı hemen bulabilirsiniz. Öyleyse gelin, detaylara dikkat etmeye başlayalım. Hazırsanız görseldeki farkı ayırt etmeye çalışalım.

FARKLI OLAN F HARFİNİ 7 SANİYE İÇİNDE BULABİLİR MİSİNİZ?

Şimdi dikkatinizi toplamaya çalışın ve görsele dikkatli bir şekilde bakmaya hazırlanın. Ayrıca saniye tutmaya da başlayın, çünkü yüksek IQ puanına sahip kişiler bu farkı en geç 7 saniyede bulmuş oluyor. Öyleyse geri sayım başladı…

ezgif-com-webp-to-jpg-18.jpg

Yukarıda sizin için paylaştığımız görseldeki farklı detayı bulmaya çalışın. Kaç saniyede bulabildiniz? Farklı olanı bulmanız uzun sürdü mü?

Eğer 7 saniye içerisinde farkı bulamadıysanız üzülmeyin. Daha çok pratik yaparak optik illüzyon ve zeka testlerini kolay olarak geçebilirsiniz.

SÜRE SONA ERDİ

Size verilen süre içerisinde farkı görebildiniz mi? Eğer hala göremiyorsanız ipucu vermeye başlayalım.

Tümü birbirinin aynı, biri farklı olan F harfinden farklı olanı bulamadıysanız sol tarafta aramamanız gerektiğini söyleyebiliriz. Sol tarafı tamamen iptal edip tekrar bakmaya ne dersiniz?

Orta bölgede de bulamayacağınızı belirtelim. Farklı olan F harfi, sağ tarafta bulunuyor. Bir de bu ipuçlarına göre gözlerinizle tekrar tarayın.

Hala bulamayanlar için sağ alt tarafa bakılması gerektiğini söyleyelim.

İŞTE TESTİN CEVABI

F harfini göremediği için sinirlenenlerdenseniz hemen görsel ipucumuzu paylaşalım. Yeni testleri takip ederek bu algınızın gelişeceğini de hatırlatalım. Vazgeçmeyin, sürekli bu tür testleri kendinize uygulamaya devam edin.

ezgif-com-webp-to-jpg-19.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.