Saçlarınızı böyle tarıyorsanız kel kalabilirsiniz! Bu hataları yapıyorsanız dikkat!

Saçlarınızı böyle tarıyorsanız kel kalabilirsiniz! Bu hataları yapıyorsanız dikkat!
Düzenli olarak saçları taramak, saçlarınızın daha bakımlı ve daha parlak görünmesini sağlar. Tek başına saç taramak saç dökülmesinin tamamen ortadan kaldırmasa da doğru tekniklerin uygulanmasını saç dökülmesini azaltabilir.

Saçı doğru fırçayla taramak, saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saçlara parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Saçların yıpranmadan, sağlıklı bir görünüm kazanabilmesi için taranma işleminin doğru bir şekilde uygulanması da oldukça önemlidir.

İşte saç tararken yapılan hatalar:

YANLIŞ YÖNDE TARAMAK

Fırçayı yukarıdan aşağıya hareket ettirmek saçınızın hasarına ve kırılmasına neden olabilir. Saçtaki dolaşıkları çözmenin en iyi yolu, uçlardan başlamak. Önce uçlarda dolaşan kısımları açın ve yavaş yavaş yukarı doğru çıkın. En etkili teknik, saçınızı bölümlere ayırmak ve her bölümdeki karışıklıkları ayrı ayrı gidermek.

grdt.jpg

ÇOK FAZLA TARAMAK

Saçınızı günde çok fazla kuvvetli bir şekilde fırçalamak zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir. Bunun yerine fırçalamanın kalitesine odaklanmaya çalışın. Saç fırçalama tekniğiniz ne kadar iyi olursa olsun, saç fırçanızı düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Kirli bir fırça kullanmak, eski ürünü ve ölü deri hücrelerini saçınıza yaymak anlamına gelir.

ISLAK VE KURUYKEN AYNI FIRÇAYI KULLANMAK

Islak saç kırılmaya eğilimli olur ve yanlış tipte saç fırçası kullanmak saça kolayca zarar verebilir. Islak saçınızı fırçalamak için kullanabileceğiniz en iyi tarak geniş dişleri olan bir taraktır.

shutterstock-488716759-scaled.jpg

KURU TARAMA YAPMAK

Kıvırcık saçlara kuru tarama yaptığınızda, bukleler açılacak ve elektrikli bir hal alacak. Kuruyken taramadan önce saç açıcı spreylerden yararlanabilir veya bakım yağı sürebilirsiniz. Nazikçe taramanız da çok önemli. Çünkü sert taramalar saçta hasara yol açar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.