Saç boyasını çöpe attıran yöntemler!

Saç boyasını çöpe attıran yöntemler!
Yaş, genetik ve stres gibi faktörler saçların beyazlamasına yol açabilir. Saç boyama ihtiyacını karşılamak için kimyasal içerikli ürünlere başvurmadan da çözüm bulabilirsiniz.

Kimyasalların saç sağlığına olumsuz etkilerinden kaçınmak için doğal alternatifler kullanmak önemlidir.

İşte o yöntemlerden bazıları;

Doğal yollarla saç rengini değiştirmek isteyenler için havuç ve papatya suyu gibi doğal malzemeler oldukça etkili seçeneklerdir.

HAVUÇ SUYU

Havuç suyu, saçlara kırmızı ve turuncu tonlarda doğal bir renk verir, farklı bir imaj elde etmek isteyenler için de idealdir. Havucu adaçayı gibi demleyerek saça uygulayabilirsiniz.

3303177-40264af3ab2f7c7f507b3ddc9ac4cb60.jpg

PAPATYA

Saç rengini açmak isteyenler için ise papatya suyu, doğal ve ekonomik bir çözüm sunar. Papatya suyu, saçları doğal bir şekilde açar ve özellikle sarı saç rengi isteyenler için mükemmel bir alternatiftir.

papatya-suyu-nasil-kullanilir-ne-ise-yarar-iste-faydalari-05504560.jpg

Uzmanlar, bu yöntemin tamamen doğal ve yan etkilerden uzak olduğunu vurguluyor. Bu öneriler doğrultusunda, kimyasallardan arınmış ve doğal saç boyama yöntemleriyle, hem saç sağlığınızı koruyabilir hem de bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

ADAÇAYI-PANCAR

Koyu renkler elde etmek için ise pancar ve adaçayını kullanabilirsiniz. 2 çorba kaşığı siyah çay ile iki çorba kaşığı adaçayını kaynatın. Yarım saat bekletin ve saçınıza sürün. Bu işlemi en az iki ay, her gün uygulamalısınız. Her yıkamadan sonra bu işlemi yapabilirsiniz.

indir.jpg

rdfirxcz.jpg

KAHVE

Kahve de saç boyasında bir seçenek

Kahve, beyazlayan saçlarınız için muhteşem bir çözüm önerisi olabilir. Güçlü bir kahve demliği hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan karışımı saçınıza uygulayın, 1 saat bekletin ve sonra durulayın. Kahve saçınıza zengin, koyu kahverengi bir renk verebilir.

nitelikli-kahve-cekirdegi-cesitleri-ozellikleri.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.