Rusya'dan seçim açıklaması

Rusya'dan seçim açıklaması
Rusya'dan Türkiye'deki seçimlerle ilgili açıklama geldi.

AYKIRI - Kremlin, Türkiye''de 14 Mayıs''ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri''nden çıkacak her sonuca saygı göstereceklerini söyledi.Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun Türkiye''de gündeme gelen montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında Rusya''nın olduğu iddialarına istinaden, "muhalefetin yaptığı yorumlar bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Peskov, "Muhalefet lideri elinde Rusya''nın Türkiye seçimlerine müdahale ettiğine dair kanıt olduğunu söylüyor. Hâlâ sunmadı. Sunamayacağına eminiz çünkü böyle bir kanıt aslında yok" dedi."SAYGI DUYACAĞIZ"Türkiye-Rusya ilişkilerinin son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini söyleyen Peskov, "Türk halkının seçimine tabii ki saygı duyacağız" diye devam etti.

Kılıçdaroğlu, perşembe günü Twitter üzerinden Türkçe ve Rusça olarak yayınladığı mesajda, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hâlâ iş birlikten ve dostluktan yanayız" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.