Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Rusya-Ukrayna savaşına stratejik bakış !

Karadeniz uşağı Temel yıllarca okuyup avukat olmuş. Sormuşlar; "Bir daha dünyaya gelsen avukat mı, imam mı olmak istersin?"                                                              

''İmam" demiş, nedenini sormuşlar, cevaplamış Temel "Mevzuat hep aynı, hiç değişmiyor."

ABD, Rusya ilişkilerinde de mevzuat hep aynı. Evet Amerika masum değil, Rusya masum mu? Hiç değil. Türkiye'yi her iki taraf kendi çıkarına konumlasa da, Türkiye kesinlikle yeni stratejiler geliştiriyor. ''Filler tepişirken karıncalar eziliyor'' klasik deyiminin yerini artık ''Sistemli Kurt'' almıştır. Filler tepişirken karıncalar artık ezilmiyor.

Filler tepişirken Kurt gayet sakin

Kurt Montrö'yü çalıştırdı, Rusya'nın Karadeniz'e inmesini engelledi. Amerika'nın ileri Nato karargahı olarakta 'denge ofisi'görevini sürdürüyor.

Şimdi filler tepişiyor, kurt beklemede. Belli ki, Sayın Erdoğan ile Putin anlaşmışlar. Bu sefer mevzuatı değiştirme gayreti var bu net  görülüyor. Yarın gözler Rusya'nın üzerindeyken Ortadoğu'da olası Fors Majörbir durum oluşursa işte o zaman durumlar "quantum sıçrama" yapar.

Yine söylüyorum dünyanın gelecek vizyonu buna nükleer savaşlar, iklim savaşlarıda dahil ve "uzay koloni yerleşke stratejileri" açısından en büyük tehlike Çin, Amerika ve Yeni Dünya Düzeni senaryosu hafife alınamaz, yok sayılamaz.

Ukrayna yok olursa, Rusya bizim işimize mi gelecek? Ukrayna kesinlikle bütünlüğünü korumalıdır. Amerika yarın Rusya ile anlaşırsa bu coğrafya Türkiye'ye kesinlikle cehennem gibi gelecektir.

Suriye'de nefes aldırdılar mı

Rusya çevriliyor, Türkiye buna izin vermek istemiyor, kader birliği yapıyor. Soykırım yapan Ruslar'a bizim atalarımız 'Moskof' demiş mecazi anlamda da olsa din, kitap tanımayan merhametsiz katliam yapan, acımasız anlamın da otokratik bir devlet olarak biline gelmiş.

Çerkez Soykırımı; 6 Mart 1864-21 Mayıs 1864 Rus-Çerkes Savaşının ardından özellikle 1864 yılında yoğunlaşmak üzere Adıge (Çerkes) halkının katli ve Osmanlı topraklarına yönelik zorunlu göçleri 1.000.000'dan fazla Çerkes nüfusun %92'si. Rus hükümeti tarafından reddedilmekle beraber sadece Gürcistan tarafından resmi olarak tanınmıştır. Ürdün tarafından ise gayriresmî olarak tanımıştır.

Çeçen Soykırımı; Haybah Çeçen katliamı 1944 yılında Çeçen-İnguş Sürgünü sırasında yaşanan bir katliam. Çeçenistan'ın dağlık bölgelerinde bulunan Haybah aulunda (köy) yaşayan Çeçen nüfusun NKVD'ye bağlı Albay Mihail Gveşiyani komutasındaki Sovyet güçleri tarafından toplu olarak infaz edilmesi.

Kızıl Terör1918-1919 Sadece Kırım'da, 1920'de Lenin'in onayı ile 50.000 sivil katledildi. 800.000 Kızıl Ordu muhtarı tutuklandı ve birçoğu aileleriyle birlikte öldürüldü.

Kara Ocak Katliamı: 1990 Ocağında 19'unu 20'sine bağlayan gece Sovyet Ordusu'nun Azerbaycan SSC'nin başkenti Jeltoqsan katliamı Bakü'ye girmesiyle gerçekleştirilen katliam.

Novocherkassk katliamı: Jeltoqsan katliamı, Sumgayıt katliamı, Tiflis katliamı, Ruslar hep katliamlarla anılıyor. İlk katliam 1552 yılında meşhur Kazan kuşatmasıdır 50.000 Kazak katledilmiştir. Daha çok yeni 2021 yılında Kazan-Tataristan Kazan okul saldırısında ölenler unutulmamıştır.

Hocalı Katliamı25-26 Şubat 1992 Karabağ da soykırıma göz yuman ve Ermenileri Azerilere karşı kışkırtan Rus diplomasisidir.

Ruslar asla masum değil

Dünya teknoloji de hızla gelişirken Rus ve Hindistan, Pakistan özellikle Çin yazılım ve uzay teknolojilerini uzay da ortak yaşam kolonileşmesi açısından ve uzay teknolojilerinin dünya uluslarının geleceğini ilgilendiren "Dış Uzay Anlaşma" sına uyum sağlamadığı açık görülüyor, acımasız rekabet dünyayı felakete götürürken uzay da da felakete götürecek alt yapıyı sağlamış oluyor. Rusya ağırlığını Çin ile iş birliğinden yana  koyarken gelecek neslin hem gezegenimiz de hem de uzaydaki insanlığın geleceğindeki demografik yapısını etkiliyor.

Bu savaş koloni savaşlarının geçmişteki 'kültü'dür. Geleceğin siber savaşlarının kıvılcımlarıdır.

Rusya ya küresel endeksin derin devleti ile yürüyecek ya da açılan cepheler nedeniyle ekonomisi bozulacak ''ada devleti'' haline dönüşecektir.

Tam tersi ABD de durum pek parlak değil ekonomik kriz orada da baş gösterdi. İki dev tepişirken dünya ekonomisi krizin de derinleşmesi ile büyük buhrana girebilir.

ABD temkinli giderken, şu an Putin Bıden'a üstünlüğünü gösterdi aynısı Gürcistan da oldu ve Gürcistan yönetimi Rusya'nın kontrolüne geçti.

S 400'leri Sayın Meral Akşener sordu ne yapacaksınız diye hakikaten ne yapacaksınız  ABD ile savaşacak mısınız?

Şimdi bazı düşünürler diyecek ki S 400'ler savunma aracı savaş aracı değil Meral Hanım bunu dahi bilmiyor, demişler midir? Kesinlikle demişlerdir.

Sayın Akşener gayet iyi biliyor onun savunma aracı olduğunu ilmi siyaset yapıyor, diyor ki bu S 400'leri Amerika ile savaşmak için mi aldınız?

Herhalde Rusya kendi savunma silahını yarın savaşma riski taşıdığı komşu ülkeye vermez.

Türkiye'nin jeostratejik ve jeopolitik çıkarlarını birikimi olan devlet bilir.

Partiler oryantasyon yapmak durumunda ise oryantasyonunu yapar, milli menfaatte, beka söz konusu olduğunda da gereğini yapar hiç kuşkunuz olmasın. Şuan filler tepişiyor bırakınız partiler oryantasyonunu yapsın. Türkiye 'Sistemli Kurt' olma yolunda.

Türkiye Stratejik Savunma da rotasını değiştirdi artık bundan böyle parola ''Karınca'' değil, 'Sistemli Kurt' olmuştur.

Ve Kurt şu an ayazda nöbet tutuyor ve gözlemliyor. Bu savaş 'Koloni Savaşlarının'' ilk ayağıdır. Bu sözümü not edin.

Rusya, Ukrayna ile belki de yarın Polonya ile meşgul edilirken birde bakmışsınız ki, bir gece ansızın Türkiye IŞİD'in saldırısı ile karşı karşıya kalabilir. Bu bizi Musul, Kerkük garantörlüğüne götürürken mistik savaş Armagedon'a da sürükleyebilir.

Yazıyı burada noktalıyorum, projeksiyon Kudüs'e Arz-i Mev'ud'un yani vaad edilmiş toprakların mistik senaryo stratejilerini gösterecekse o mühim bir konudur, önemli  Metafizik Din ve Quantum Politik yazılım staretejilerine vakıfız. Bir daha ki yazımda yazmayı deneyeceğim çok uzun bir konu, mistik strateji, küresel sermayenin yeni dünya stratejisi ve Çin'in sessizce stratejik ülkelerde Paramilitarist örgütlenmesi. Uluslararası İlişkiler Stratejilerle okunur, duygularla değil

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları