Rus asıllı starın sır ölümü

Natalie Wood, 20 Temmuz 1938 tarihinde Rus göçmeni bir ailenin üç kızından ortancası olarak ABD'nin San Fransisko kentinde doğdu. Babası Nikolai Stepanoviç Zakharenko, annesi Maria Stepanovna'dır. Natalie Wood'un gerçek adı Natalia Nikolaevna Zakharenko'dur.

Natalie Wood'un hayatındaki en önemli kişi annesiydi. Annesinin ise hayattaki tek amacı kızını bir film yıldızı yapmaktı. Bunun için her türlü fedakârlığa hazırdı; bu konuda yönlendirdiği kızı da buna hazır olmalıydı.

Natalie henüz altı yaşında küçük bir çocukken annesi onu bir sinema filminin deneme çekimlerinin yapıldığı stüdyoya götürdü. Natalie'nin yönetmenin komutu üzerine ağlaması gerekiyordu. Ama Natalie bunu yapamayacağını düşünüyordu. Yıllar sonra Natalie oyuncu Robert Redford'a o gün yaşadıklarını şöyle anlatacaktı: "Yönetmen ağlamam gerektiğini söyleyince, anneme dönüp bunu asla başaramayacağımı söyledim. Annem beni kenara çekti. Yanında getirdiği bir kavanozdan bir kelebek çıkardı ve gözlerimin önünde kelebeğin kanatlarını kopardı. Ağlamaya başladım. Annem yönetmene 'tamam şimdi hazır işte' diye seslendi. Ben de bu rolü almış oldum."

Natalia Nikolaevna Zakharenko (Natalie Wood), önce çocuk yıldız olarak ünlendi. 1947 yılında 34.Cadde'de Mucize (Miracle On 34th Street)'de çocuktu. Ardından 1955 yılında rol aldığı Asi Gençlik (Rebel Without A Cause) James Dean'le birlikte oynarken artık tüm dünyanın tanıdığı genç bir kızdı. Genç bir kadın olarak 1961 yılında Batı Yakası (West Side Story)'nın Hikâyesi'nde rol aldı.

1953 yılında 15 yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük olan Frank Sinatra ile birlikte oldu. 16 yaşına geldiğinde, Asi Gençlik filminin 43 yaşındaki yönetmeni Nicholas Ray ile arkadaşlık kurdu; Bir yıl bile geçmeden yine Asi Gençlik filminin oyuncularından Raymond Burr'a döndü. Asi Gençlik filminde başrolü paylaştığı James Dean'le yaşadığı aşk ise, onu derinden etkiledi.

Warren Beatty, Denis Hopper ve Steve McQueen gibi önemli oyuncular genç yıldızın yaşamında zaman zaman yer aldı. Sonra Robert Wagner'e âşık oldu.

Wood-Wagner çifti hiç vakit kaybetmeden evlendi. Böylece Natalie 19 yaşında annesinin mutlak hakimiyetindeki evden kurtulmuş oluyordu. Daha sonra İngiliz yapımcı Richard Gregson ile dünya evine girdi. Ancak bu evlilikte de aradığı mutluluğu bulamadı; ikinci eşinden de boşandı. Büyük aşkı Robert Wagner'e geri döndü. Onunla yeniden evlendi ve ölüm onu Robert'ten ayırana kadar da onunla birlikte yaşadı.

Robert Wagner'la evliyken, 29 Kasım 1981 tarihinde 43 yaşındayken eşinin yatından denize düşme sonucunda boğularak öldü. Natalie Wood, ölesiye korktuğu dalgalara yenik düşmüştü. Olay gecesi gerçekten ne olduğunu kimse bilmediği için Rus güzelin ölümü bir sır olarak kaldı. Aradan 40 yıl geçmesine rağmen ölümü hâlâ sırrını kuruyor. Biz bir başka yazımızda bu sırrı biraz da olsa aralamaya çalışacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları