RUHSUZ TAKIM

Beşiktaş kendi sahasında ezeli ve ebedi rakibi Fenerbahçe karşısında çok aciz ve korkak futbol oynayarak 3-1 mağlup ayrıldı. Futbolun doğası gereği yenmekte var yenilmekte ama bu kadar kötü futbol oynamak hele ki kendi sahanda bu kadar silip futbol oynamak futbolun doğasına ters. Taraftar buz gibi havada stadı tıka basa doldurmuş, müthiş bir atmosfer oluşturmuş maç öncesi coşku tavan yapmış aynı coşkuyu ve heyecanı maalesef futbolcularda göremedik. Coşkuyu bir kenara bırakın adete ruhsuz bir takım vardı sahada. Sanki oyuncuları zorla getirmişler. Hava çok soğuk bu havada maç oynanmaz tavırları içindeydiler. Bu büyük taraftara yazık değil mi. Mert Günok gününde olmasa tarihi bir mağlubiyet almak içten bile değildi. Mert Günok belki de kariyerinin en çok kurtarış yaptığı maçını oynadı.

Beşiktaş yönetiminin çok keskin kararlar alması gerekiyor. Bu şanlı formayı hak etmeyenleri bir an önce kadro dışı bırakması lazım. Beşiktaşlı oyuncular da maalesef birlik ve beraberlik ruhu yok. Takımda özellikle Afrika kökenli oyuncuların gruplaşma içerisinde olduğu bilgileri geliyor. Bu da takıma zarar veriyor. Yönetimin ve Rıza hocanın radikal kararlar alması gerekiyor. Devre arasına kadar 3 maçı kaldı ve bu kalan maçlarda bu formayı hak etmeyen bu formanın değerini bilmeyen oyuncuları hemen kadro dışı bırakmaları şart. Kimlerden mi bahsediyorum. Stoper oynayan Eric Bailly ve Daniel Amartey. Bu adamları kim nereden bulup getirdi anlamış değilim.

Her hafta mutlaka skora etki edecek hatalar yapıyorlar. Stoper değil pimi çekilmiş bomba gibiler. Ne hikmetse hep kendi takımlarını patlatıyorlar. Fenerbahçe maçının bombası Eric Bailly’di. Çok kötü oynaması yetmedi bir de üstüne iki tane penaltı yaptırdı. Bu kadar amatörce penaltılar yaptırılmaz be kardeşim. İkinci penaltı vay vay vay. Sen voleybol mu oynuyorsun, Smaç mı yapacaksın nasıl bir pozisyon alma şeklidir. Buradan Rıza hocaya seslenmek istiyorum. Devre arasına kadar Eric Bailly nin yerine Aytuğ Batur oynasa ne kaybederiz. İstediği zaman sakatlanan, canı istediği zaman oynayan Aboubakar’ın yerine Semih Kılıçsoy oynasa ne kaybederiz. Demir Ege oynasa ne kaybederiz. Çok şey kazanırız. Takım ligde havlu attı. Artık önümüzdeki sezonun kadrosu için bu çocukların kazanılması gerekiyor. Onlar içinde çok iyi tecrübe olur. Beşiktaş formasının ağırlığını bilmeyen oyunculardan daha iyi oynayacakları kesindir. Kötü oynayacaklar ise bu çocuklar kötü oynasın. Beşiktaş ruhuna yakışacak oyuncular lazım.

Beşiktaş; Vicent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailey, Rachid Ghezzal ve Jean Onana’nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları