RTÜK düğmeye bastı 'O yayınlara yaptırım uygulanacak'

RTÜK düğmeye bastı 'O yayınlara yaptırım uygulanacak'
RTÜK, dün akşam oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'in saldırıya uğraması sonrasında spor kanallarıyla ilgili harekete geçti.

Süper Lig'in 15. haftasında dün oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu. Bu olaydan sonra RTÜK şiddete teşvik eden spor kanalları ile ilgili harekete geçtiğini sosyal medya hesabında duyurdu.

Yediği yumruğun ardından yere düşen Meler'e, Faruk Koca'nın yanındaki yöneticiler ve sahaya atlayan Ankaragüçlü taraftarlar tekmelerle saldırmaya devam etti. Yaşanan saldırının ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'in sol göz çevresinde kanama ve çatlak tespit edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaşanan saldırının ardından tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

umut.jpg

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şiddeti teşvik eden spor programlarına yaptırım uygulanacağını açıkladı.

aaaaf.jpg

aasadcsac.jpg

Ebubekir Şahin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşıyız. MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan yaptığımız uyarıları tekraren hatırlatıyoruz. Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz. Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

twwww.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.